|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - R-Link2
jas_pik - 2018-02-15, 09:13 Temat postu: R-Link2 czy ktoś z klubowiczów ma schematy elektryczne związane z podłączeniem do samochodu systemu R-Link2 ?
Chciałbym rozgryźć ten system
dorota4i - 2018-02-15, 23:09
Mam meganę iv na placu więc pytaj o co chcesz.
generalnie wgrywanie map przez toolboxa - cholernie długo
wpinasz usb do portu w aucie, czekasz minutę i potem wracasz na kompa gdzie po weryfikacji wrzucane są mapy na pendrive z ktorym wracasz do auta. Oczywiście zawartość w pełni widoczna plików aby podejrzeć przed włożeniem do auta - później są one usuwane.
z ciekawszych rzeczy to nie wystartuje urządzenie rlink 2 jeśli nie ma podpiętej anteny do nawigacji - czarny martwy ekran
dorota4i - 2018-02-15, 23:19
co do schematu to już szukam, ale rlink 2 to coś jak media nav - podasz 12+ i ground i samo w sobie będzie działać
oczywiście po wpięciu antenty
jas_pik - 2018-02-15, 23:24
Teoretycznie to wiem jak to działa . Ale chodzi mi o rzorysowanie rozpiskę złacz . Mam Ekran oraz jednostkę centralną . Ale nie wiem jak to wszystko ze sobą połączyć . Nie mam żadnego okablowania .
Jednostka centralna ma 3 złacza , 16 pin, 24 pin i 32 pin ( białe)
brązowe mini USB
czarne miniUSB
niebieskie miniUSB
antenowe fakra
białe FM
niebieski GPS
brązowe DAB
oliwkowe ???
Wyświetlacz
czarne 24 pin
siwe miniUSB
dorota4i - 2018-02-16, 01:53
jutro pod wieczór dostanę schemat z zaprzyjaźnionego renault, odrazu wkleję tutaj
jas_pik - 2018-02-17, 23:06
Z góry dziękuję i czekam.
A dlaczego - prosze spojrzeć na jeden z projektów nowego DD.
Wciąż jest montowany MN ale nowy będzie miał system wyglądający na MN ale wszystko wskazuje na to że będzie oparty jednak na R-Link2 z ekranem znacznie większym - dostosowanym duzo lepiej do miejsca w nowym DD2
paul7 - 2018-02-18, 09:04
Mnie wygląda na większą ramkę, a ekran podobny. Ale zamiana MN na R-L2 byłaby ciekawa.
Prezes - 2018-02-18, 21:20
Może w Lifcie to wstawią
|
|