|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - MN1 czy MN Evo ?
locarno - 2018-02-20, 23:25 Temat postu: MN1 czy MN Evo ? Witam. Proszę o pomoc w określeniu wersji nawigacji jaką posiadam. Jest, to MN1 czy Mn Evo ? Z tego co czytałem to MN1 powinny mieć soft 4.0.6 a moje radio posiada aktualnie 6.0.4 ?
Dołączam zdjęcie naklejki oraz wersji oprogramowania:
Jeżeli chciałbym uwolnić radio, to powinienem robić downgrade do starszej wersji ?
jas_pik - 2018-02-21, 00:05
To jest MNEvolution.
I na dzień dzisiejszy wciąz najlepsza/bezpieczna pod każdym wzgledem wersja do uwolnienia .
Wszystko jest opisane w tym dziale .
Zauważ że 6.0.4 rożni się od 4.0.6 :)
locarno - 2018-02-22, 20:44
Zmylił mnie wygląd urządzeń na tej stronie:
https://dacia.naviextras.com/shop/portal/deviceSelect
A czy jest sens instalować nowszą wersję oprogramowania przed odblokowaniem ? Czy lepiej zostać na aktualnej ?
polon18 - 2018-02-22, 22:50
A ty nie masz przypadkiem wersji z DAB+ ? Zobacz czy z tyłu nie masz dodatkowego brązowego wejścia na antenę
jas_pik - 2018-02-22, 22:57
locarno napisał/a: | A czy jest sens instalować nowszą wersję oprogramowania przed odblokowaniem ? |
Nie wiem dlaczego wszyscy upierają sie aby mieć najnowszą wersję softu - zazwyczaj nic nie daje . Wersja 8.0.5 da tyle że jeśli masz PDC w wersji podłączonej do sieci CAN to masz szansę zobaczyć je na ekranie - i nic więcej . No chyba że zainwestujesz w odpowiednie moduły BIC to może będziesz miał wyświetlane klinometery na ekranie. Zazwyczaj producenci je robią aby nie można ich było złamać .
locarno napisał/a: | Czy lepiej zostać na aktualnej ? |
Wg mnie wciąż jest najlepsza 6.0.4 . Ale to jest wyłącznie moje prywatne zdanie :)
|
|