|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Akcesoria do Daci Logan - co polecacie?
Shoemaker - 2018-05-15, 10:48 Temat postu: Akcesoria do Daci Logan - co polecacie? Jak w temacie - jakie akcesoria do Daci Logan polecacie, co uważacie za "mus", a na co nie warto wydawać pieniędzy - i dlaczego?
My mamy na celowniku ochronę wnętrza i karoserii, czyli dywaniki, listwy na progi, wkład do bagażnika z listwą na próg, chlapacze i osłonę dolną drzwi.
Zainteresowała nas też osłona przeciwsłoneczna na okna - ktoś korzystał z tej oryginalnej? Sprawdza się, nie przyciemnia za bardzo?
CzarnY - 2018-05-15, 12:28
Opony, box, belki, felgi, wycieraczki, zestaw czujników do parkowania - wszystko wyboru do koloru,
zwirz - 2018-05-15, 13:42
Polecam podłokietnik.Ja używam w Sandero i jest super.
kicpra - 2018-05-15, 16:47
Podłokietnik!
Ja do tego dobieram głośniki Focal, nakładki na progi podświetlane i listwy boczne.
Poza tym polecam też owiewki.
shrek - 2018-05-15, 20:56
Takie akcesoria to chyba kazdy pod siebie kupuje, bo to co jedni uwazaja za potrzebne, za to inni za zbedne.
No, ale podlokietnik, czujniki cofania, medianav, sa okej.
Dymek - 2018-05-15, 22:02 Temat postu: Re: Akcesoria do Daci Logan - co polecacie?
Shoemaker napisał/a: | My mamy na celowniku ochronę wnętrza i karoserii, czyli dywaniki, listwy na progi, wkład do bagażnika z listwą na próg, chlapacze i osłonę dolną drzwi. |
Dywaniki "gumowe" rynienkowe jak najbardziej, ale to zazwyczaj sprzedawca dorzuca. Wkład do bagażnika- również nie wyobrażam sobie nie mieć. Listwy na progi- u mnie spełniają funkcję ozdobną jedynie. Chlapacze- do rozważenia. Osłony/listwy na drzwi- jak najbardziej, ale nie te fabryczne, bo te są za nisko i tak naprawdę nic nie chronią.
Cytat: | Zainteresowała nas też osłona przeciwsłoneczna na okna - ktoś korzystał z tej oryginalnej? Sprawdza się, nie przyciemnia za bardzo? |
Jak najbardziej polecam- to mój najbardziej trafiony zakup z listy akcesoryjnej. Super wynalazek. Doskonale się obecnie sprawdza. nie zamierzam tego zdejmować przez całe lato.
CzarnY - 2018-05-16, 13:41
Po dzisiejszych telefonach już wiem, że opony niestety skończyły się w zeszłym roku i teraz już nie można zamawiać ich na vouczer. :9 Szkoda
SWilk - 2018-05-17, 08:15
A wiecie może, czy te osłony istnieją w wersji do Lodgy?
W broszurze niby nie ma, ale wydawało by się, że Lodgy jako jeszcze bardziej rodzinnemu samochodowi takie coś by się przydało... Tylko pewnie wtedy stawałby się zbyt dobry względem reno...
Dymek - 2018-05-17, 08:28
SWilk napisał/a: | A wiecie może, czy te osłony istnieją w wersji do Lodgy? |
Niestety- najwyraźniej oryginalne do Lodgy nie istnieją. Rzeczywiście dziwne.
|
|