DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Nowy Logan MVC TCe 90 LPG wycięty?

Krachu - 2018-05-30, 07:47
Temat postu: Nowy Logan MVC TCe 90 LPG wycięty?
Wczoraj zniknął z konfiguratora oraz cennika
https://www.dacia.pl/samo...gure/Axs/engine
Ktoś wie dlaczego?

eplus - 2018-05-30, 09:08

Pan Bóg wie. :lol:
CzarnY - 2018-05-30, 09:42

Dołóż normalnego BRC albo STAGa i będziesz zadowolony :)
Krachu - 2018-05-30, 09:45

CzarnY napisał/a:

Chodzi o zakup nowego auta. Nikt nie będzie dokładał instalacji do nowego samochodu żeby stracić gwarancję.

Łogo - 2018-05-30, 10:15

Sandero Stepway też nie ma gazu:

https://www.dacia.pl/samo...gure/AyO/engine

Krachu - 2018-05-30, 10:31

Na infolinii powiedziano mi, że LPG zostało wycięte gdyż czekają na decyzję czy będą spełniać europejką normę emisji spalin. W czerwcu wrócą do konfiguratora i możliwości zamówień bądź już nie.
CzarnY - 2018-05-30, 10:57

Krachu - mam nowego logana którego zagazowałem w 2 tygodnie po zakupie - gwarancję udziela mi firma Czakram - dealer BRC który zakładał - on odpowiada za strojenie i parametry, oraz udziela wsparcia prawnego na wypadek jakiegoś uszkodzenia - oni stają się stroną i moim reprezentantem w ewentualnym sporze z Dacia.
gfedorynski - 2018-05-30, 11:09

CzarnY napisał/a:
Krachu - mam nowego logana którego zagazowałem w 2 tygodnie po zakupie - gwarancję udziela mi firma Czakram - dealer BRC który zakładał - on odpowiada za strojenie i parametry, oraz udziela wsparcia prawnego na wypadek jakiegoś uszkodzenia - oni stają się stroną i moim reprezentantem w ewentualnym sporze z Dacia.

Wyklucza (no dobrze, utrudnia) to ewentualną gwarancyjną pomoc ASO w innym miejscu kraju/Europy.

Przy całym szacunku dla Czakramu, sieć Dacii jest nieco bardziej rozwinięta.

CzarnY - 2018-05-30, 12:57

Zgadza się - jest bardziej rozwinięta i firmowa landi renzo jest totalnie do dupy :)
shrek - 2018-05-30, 17:54

Krachu napisał/a:
CzarnY napisał/a:

Chodzi o zakup nowego auta. Nikt nie będzie dokładał instalacji do nowego samochodu żeby stracić gwarancję.

A czemu nie?
Ja zrezygnowalem. Bylem tylko na pierwszym przegladzie i jak mi cena doj....i , to zrezygnowalem.

wojtek013 - 2018-05-30, 20:51

Ja podobnie, byłem na pierwszym przeglądzie, potem usunęli drobny problem z klimą i do gazu. A dawali trzy lata, nie żałuję; zero problemów z autem, jak i z gazownią. Tylko eksploatacja.
Datex - 2018-05-31, 07:22

Krachu napisał/a:
Na infolinii powiedziano mi, że LPG zostało wycięte gdyż czekają na decyzję czy będą spełniać europejką normę emisji spalin. W czerwcu wrócą do konfiguratora i możliwości zamówień bądź już nie.

Dodatkowo silnik Sce i dCi dostały normę Euro 6b, a TCe Euro 6c.

CzarnY napisał/a:
Zgadza się - jest bardziej rozwinięta i firmowa landi renzo jest totalnie do dupy :)

Dlaczego totalnie do kitu?

Ja w swoim aucie zrobiłem puki co 17 tyś km w pół roku totalnie bezawaryjnie. Instalacja działa poprawnie zarówno w mrozach poniżej -20 stopni jak i w upały powyżej +30. Auto średnio spala 8 litrów LPG, nie "pomaga" sobie benzyną nawet przy długotrwałej jeździe z prędkością maksymalną samochodu. Do tego z moich szybkich obliczeń wynika, że zaoszczędziłem około 2000 zł na paliwie więc instalacja prawie się zwróciła. No i mam normalną gwarancję na całe auto.

luckyboy - 2018-06-02, 07:55

CzarnY napisał/a:

Wolałbym ten zestaw: https://autogas-alex.com/products/zestaw-optima-nano/

wojtek013 - 2018-06-03, 04:41

A ja wolałabym trzy pojedyncze wtryskiwacze, niż listwę z czterema.