|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Od której strony liczymy wtryskiwacze?
maniek600 - 2018-05-30, 18:36 Temat postu: Od której strony liczymy wtryskiwacze? Witam. Jak w temacie. W daci duster ph1 1.5dci 110km Wyskakuje mi błąd df029 obwod sterowania wtryskiwaczem cylinder 4. Auto szarpie przy przyspieszeniu, telepie buda, słabiej przyspiesza i wyskakuje komunikat stop engine. Po zgaszeniu silnika i ponownym jego uruchomieniu błąd znika aż do kolejnego przyspieszania. Silnik pracuje tak jakby chodził na 3 gary. Wymieniłem pierwszy wstryskiwacz od strony skrzyni biegów lecz po przejechaniu około 100km sytuacja się powtórzyła i dalej wyskakuje błąd. Czy ten wtryskiwacz który wymieniłem jest numerem 4? Ewentualnie jakieś sugestie co do dalszej diagnozy mile widziane.
dudu$ - 2018-05-30, 18:43
Z wtryskiwaczami jest tak samo jak ze świecami czyli liczy się od strony rozrządu. Wtryskiwacz 4 będzie ten przy skrzyni biegów, skoro po wymianie wyskakuje Tobie ten sam problem warto było by sprawdzić wiązkę idącą do wtryskiwacza.
maniek600 - 2018-05-31, 18:24
Wiązka rozizolowalem i nie widać żadnych uszkodzeń, przetarc itp. Problem przeważnie występuje po przejechaniu większego dystansu ponad 50km więc wiązke raczej wykluczam bo objawy występowały by od początku.
shrek - 2018-06-04, 18:20
Ten blad to kable, cewka lub uszkodzony komp.
|
|