|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Zakup Dacii - Lodgy 1.6 stepway
marqs01 - 2018-06-29, 21:18 Temat postu: Lodgy 1.6 stepway Cześć, odebrałem dziś od dealera lodgy i po krótkiej trasie zauważyłem, że zahaczam czubami butów o jakieś wygłuszenie nad pedałami. Też tak macie? Aż całe się połamało. To jest jakiś cieniutki plastik z podklejona pianką.
Mam dość duże stopy ale chyba nie aż tak. Jak nurkowałem pod kierownice żeby to obadać zauważyłem, że mam tylko na hamulcu nakładkę gumową. Padał gazu i sprzęgło nie ma żadnej. To standard?
marqs01 - 2018-06-29, 22:10
znalazłem to o co zahaczam stopą - to wygłuszenie deski rozdzielczej. dokladnie coś takiego (tylko przykład dustera):
https://www.eurofrance.pl...7R-Duster-Dacia
arczi_88 - 2018-06-30, 06:01
Wracaj do fileta uzupełnić "wyposażenie". I chyba trzeba nauczyć się inaczej układać stopy na pedałach. Siedzę w aucie, próbuje to zahaczyć i ciężko. Dopiero jak naciskam piętą.
marqs01 - 2018-06-30, 07:17
Fakt że pedał sprzęgła naciskam środkową częścią stopy. Mam rozmiar 48 i tu może być problem. A robię tak już 20 lat niestety. Ciężko będzie się przestawić. A dlaczego tak robię to nie wiem.
Do aso wracam w środę i się o nakladki upomne. Czekasz czego jeszcze mi brakuje. Na pewno haka którego zapomnieli zamontować..
arczi_88 - 2018-06-30, 09:29
Zawsze można tą osłonkę dopasować do siebie albo w ogóle wyciągnąć. To jest chyba tylko po to, żeby widać nie bylo co tam jest.
W poprzednim poście zamiast fileta miało być dilera ale Microsoft żyje własnym życiem xD
marqs01 - 2018-06-30, 11:45
arczi_88 napisał/a: | Zawsze można tą osłonkę dopasować do siebie albo w ogóle wyciągnąć. To jest chyba tylko po to, żeby widać nie bylo co tam jest.
W poprzednim poście zamiast fileta miało być dilera ale Microsoft żyje własnym życiem xD |
Zaraz jak przestanie padać to wszystko dokładnie posprawdzam. Mam nadzieję że więcej nie będzie problemów 😉
A odnośnie fileta takie nasze czasy że trzeba brać poprawkę na słownik. Znacie taki kawał?
Zmarł twórca słownika T9. Niech mu ziemia lepką Będzin.
Dymek - 2018-07-02, 09:26
Dokładnie tak samo miałem zaraz po odebraniu Sandero. Puszczając pedał sprzęgła czy hamulca zahaczałem o "coś" na pedałami. Już zaraz po dojechaniu z salonu do domu zobaczyłem o co chodzi- kawał "plastikowej tektury" przypięty spinkami do deski rozdzielczej (jednej spinki brakowało) był skierowany w dół i przeszkadzał butom.
Jedno zdecydowane pchnięcie w górę sprawiło, że ułożył się prawie poziomo a ja zapomniałem o problemie.
U mnie na 99% był to stan po instalacji alarmu w salonie- na pewno tam grzebali żeby dojść do skrzynki elektrycznej.
marqs01 - 2018-07-02, 11:25
U mnie też instalowali alarm. Pewnie to to
|
|