|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Czujnik ciśnienia spalin DPF
WooojaS - 2018-06-30, 15:05 Temat postu: Czujnik ciśnienia spalin DPF Dobry.
Logan ph1 2011r 1.5Dci.
Wstępnie był błąd zapchanego dpfa, wypalony na postoju przez kompa. Błąd zniknął. Zrobiona adaptacja czujnika po regeneracji. Po paru km bład ponownie - tym razem czujnika ciśnienia P047B. W kompie pokazuje wartości zmienne, więc teoretycznie działa. Praktycznie go wymienie - zna ktoś jego numer?
shrek - 2018-07-03, 10:51
Przed wypaleniem filtra nalezy sprawdzic jaka wartosc podaje czujnik roznicy cisnien i jaki jest przelot przez fap.
Wypalic kompem.
Sprawdzic cisnienie i przelot( wypalanie kompem to tylko polsrodek.)
Przejechac okolo 70 km w trasie i podlaczyc
Znow podlaczyc i sprawdzic poziom zatkania, cisnienia, itp.
Jezeli wszystko gra to ok.
Jezeli nie to, sprawdzic wtryski doladowanie i swiece zarowe bo to pierwszy ddwozdz do trumny.
Sprawdz w/w rzeczy, a potem wymieniaj
WooojaS - 2018-07-20, 22:31
Tak więc. Moze od początku mój przypadek.
Zapalił się check świec żarowych. Jako, że auto miało moc to średnio się tym przejałem... wkońcu podjechałem pod kompa - bład - zapchany dpf. Komputerowe wypalanie od razu. Pózniej adaptacja czujnika ciśnień po wypalaniu i błąd własnie tego czujnika. Pod autem dopiero się okazało, że go poprostu podtopiło i króćieć odpadł. Wymeniony czujnik na używany 50zł i po problemie. Wszystko w normie.
shrek - 2018-07-21, 11:14
Wymien jeszcze swiece zarowe do swietego spokoju
WooojaS - 2018-07-21, 19:44
Były z pół roku temu wymieniane. Zdziwiłem się, bo są 5V :)
shrek - 2018-07-21, 21:47
4,4 , 5v to norma przy autach z fap/dpf.
WooojaS - 2018-07-22, 09:14
Dobrze, że nie wpadłem na pomysł sprawdzić na krótko pod akumulatorem :)
magda621 - 2018-09-13, 14:46
Witajcie!
Pomóżcie plisss. W trakcie jazdy autko mi bardzo dymi i łapie wysokie obroty. Mechanik twierdzi,że muszę kupić nowy DPF, bo mój już się zużył i nie da się go wypalić. Jak myślicie czy faktycznie muszę nowy kupować czy lepiej mój regenerować?
DrOzda - 2018-09-13, 16:16
W Loganach z 2010 nigdy nie było DPF.
Mamert - 2018-09-13, 16:55
Cytat: | Pomóżcie plisss. W trakcie jazdy autko mi bardzo dymi i łapie wysokie obroty. Mechanik twierdzi,że muszę kupić nowy DPF, bo mój już się zużył i nie da się go wypalić. Jak myślicie czy faktycznie muszę nowy kupować czy lepiej mój regenerować? |
Natychmiast jedź naprawić turbinę, wygląda to na rozbieganie dizla ze względu na przecieki oleju w turbinie. Najlepiej zawieź na lawecie, bo jak będzie za późno to będziesz musiała kupić cały silnik.
magda621 - 2018-09-17, 08:21
Mamert napisał/a: | Cytat: | Pomóżcie plisss. W trakcie jazdy autko mi bardzo dymi i łapie wysokie obroty. Mechanik twierdzi,że muszę kupić nowy DPF, bo mój już się zużył i nie da się go wypalić. Jak myślicie czy faktycznie muszę nowy kupować czy lepiej mój regenerować? |
Natychmiast jedź naprawić turbinę, wygląda to na rozbieganie dizla ze względu na przecieki oleju w turbinie. Najlepiej zawieź na lawecie, bo jak będzie za późno to będziesz musiała kupić cały silnik. |
Ok, dzięki wielkie za pomoc. Tak zrobię.
|
|