|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Wita Was świeży użytkownik Daci Logan !
liliusz - 2018-07-12, 20:50 Temat postu: Wita Was świeży użytkownik Daci Logan ! Od tygodnia śmigam nową Dacią Logan. Jak wrażenia ? myślę że jeszcze trochę za wcześnie. Myślę już o wymianie opon na wielosezonowe, zawsze jeździłem na letnich i zimowych, jakie Wasze rady ?
dudu$ - 2018-07-12, 21:26
Gdybym kupował Nowe auto i po zakupie została by mi jeszcze do wykorzystania kwota w wysokości 1000-1500zł na pewno zakupił bym dobre opony wielosezonowe. czytałem trochę w necie na temat opon wielosezonowych oraz oglądałem różne testy i w prawie każdym jedną z najlepszych opon sezonowych jest goodyear vector 4seasons.
Belphegor - 2018-07-12, 21:28
Moja Mama założyła takie dwa sezony temu do Almery i nie żałuje.
Marrtin - 2018-07-12, 22:01
Gratuluję zakupu auta.
Co do opon całorocznych - są ok ale musisz się pogodzić z tym, że są głośniejsze niż letnie (przy prędkościach na drogach ekspresowych czy autostradach jest na prawdę głośniej) wiem, bo zrobiłem już na takich oponach ponad 70000 kilometrów. Co do warunków zimowych spokojnie dają radę. (Jeździłem na Nokian weatherproof)
Marek1603 - 2018-07-13, 04:39
Witam w klubie.
Gratuluję wyboru.
Przypomnę tylko o obowiązujących zasadach na forum.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1556
Dymek - 2018-07-13, 09:42
Marrtin napisał/a: | Gratuluję zakupu auta.
Co do opon całorocznych - są ok ale musisz się pogodzić z tym, że są głośniejsze niż letnie... |
A to zależy chyba od konkretnej firmy i modelu. Na przykład jak dotąd opony zimowe miałem zawsze głośniejsze od letnich i tak się przyjęło zwykle uważać ze względu na bieżnik i gumę.
Tymczasem obecnie w Dacii wyraźnie głośniejsze mam opony letnie (fabryczne Goodyear) niż zimowe Frigo2 Dębicy. Ciekawostka.
Dar1962 - 2018-07-13, 12:09 Temat postu: Re: Wita Was świeży użytkownik Daci Logan !
liliusz napisał/a: | Myślę już o wymianie opon na wielosezonowe, zawsze jeździłem na letnich i zimowych, jakie Wasze rady ? |
gratuluję nabytku - a co do opon - jeśli jeździsz głównie po mieście lub nie zapuszczasz się gdzieś w góry - jak najbardziej
RowerekCombi - 2018-07-14, 05:36
|
|