|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Czy da się wkręcić wkręty w to miejsce?
rgr - 2018-07-26, 12:10 Temat postu: Czy da się wkręcić wkręty w to miejsce? Witam,
czy da się wkręcić wkręty w to miejsce jak na rysunku (nad radiem, a pod nawiewem)? Jest coś w tym miejscu za deską? Mam zamiar zamontować sobie tam mocowanie do tabletu i nie wiem czy słuszny mam koncept?
Wieczorem planuję zerknąć, ale może ktoś już przerabiał podobny temat.
PiotrWie - 2018-07-26, 12:35
A co planujesz zasłonić tabletem - radio czy nawiewy? Poza tym wydaje mi sie ze ten plastik jest dość cienki i sztywny - myślę że wkręty nie będą się trzymać a jak dasz od tyłu nakrętke to może się wyłamać. Ja bym próbował wyżej
rgr - 2018-07-26, 13:14
Radio (planuję zamontować jakieś uchylne zawiasy, aby mieć dostęp do radia).
Zastanawiałem się nad solidnym przyklejeniem albo montażem dużych podkładek od tyłu.
Dar1962 - 2018-07-26, 13:25
mały tablet zmieści ci się ponad nawiewami, teraz tak montują fabrycznie ekrany w wielu autach
Fruxo - 2018-07-26, 14:30
serio chciało ci się pisać temat gdzie można to sprawdzić w 10 max 20 sek ?
to się tylko odchyla od dołu bo jest na zatrzaskach.
rgr - 2018-07-26, 19:40
Kiedyś próbowałem. Cholerstwo mocno się trzyma, a bałem się połamać.
Niemniej dziś sprawdziłem przy demontażu radia. Za jednym plastikiem jest drugi (albo panel jest taki gruby), dalej już pusta przestrzeń. Także wydaje mi się, że chyba same wkręty wystarczą, ale oczywiście lepiej będzie zrobić na śrubie+podkładka+nakrętka.
shrek - 2018-07-28, 05:38
Wal smialo tylko nie przesadzaj z dlugoscia.
dudu$ - 2018-07-28, 07:58
Osobiście nie przepadam z takim druciarstwem w aucie. Wolałbym wydać kilka złotych i kupić ramkę pod radio 2 dinowe i zamontować takie na androidzie i z internetem.
jurek - 2018-07-28, 09:01
O nie..... Zawsze uwielbiałem Pomysłowego Dobromira. Pewnie tego nie pamiętacie. pozdr
rgr - 2018-07-28, 12:19
dudu$ napisał/a: | Osobiście nie przepadam z takim druciarstwem w aucie. Wolałbym wydać kilka złotych i kupić ramkę pod radio 2 dinowe i zamontować takie na androidzie i z internetem. |
Na 2DIN raczej nie ma miejsca.
Poza tym z radiami z androidem jest ten problem, że to najczęściej radosna chińszczyzna.
Szukałem radia z androidem na DIN1 z wysuwanym ekranem, ale prędzej znajdę yeti...
|
|