DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - (Nie)oficjalne ceny logana pick-up i van

paweloo97 - 2009-02-01, 09:35
Temat postu: (Nie)oficjalne ceny logana pick-up i van
Wygląda na to, że znamy ceny podstawowych wersji modeli Logan pick-up - 25246 zł i van - 24427 zł (netto, brutto kolejno 30,8 i 29,8 tys. zł). Van ma silnik 1.4 75KM a pick-up 1.6 87KM. Wyposażenie zbliżone jest do Accessa Logana czy Sandero - zawsze mamy 1 poduszkę, ABS, immobilizer czy schowek zamykany w desce, a poza tym np. pick-up posiada jeszcze składany fotel pasażera. Można też domówić np. pakiet komfort (wspomaganie, el. lusterka czy druga poduszka) za ok.2 tysiaki (z linku poniżej)

A skąd je znamy? Otóż dealer z Warszawy wystawił ogłoszenia o pick-upie i vanie na portalu otomoto.pl - http://renault-warszawa.otomoto.pl

No cóż, czekamy na oficjalny i pełny cennik...

[Uaktualnienie: 2009-02-01]
Portal interia.pl opublikował dwa teksty: potwierdzający pierwsze ceny - Pick-up za 25 200 zł - oraz opisujący wrażenia z jazd testowych: Następca poloneza trucka?.

laisar - 2009-02-05, 00:31

...chociaż w tym drugim piszą oczywiście głupoty o informacji nt liczby sprzedanych egzemplarzy <<<:
Marek1603 - 2009-02-26, 10:24
Temat postu: Czy Dacia powtórzy sukces (popularność) Poloneza?
Nową ofertę na rynku samochodów dostawczych ma Dacia. Modele pick-up i van na bazie Logana kosztują od niecałych 30 do ok. 40 tys. zł. Rumuńska marka może wypełnić rynkową niszę, którą przez lata zajmował Polonez Truck. Oba auta pod wieloma względami są podobne. Tak zaczyna się artykuł o nowej gamie modeli Dacii.
http://moto.wp.pl/kat,236...,wiadomosc.html

Lupo - 2009-03-03, 12:50

Wystarczy podjechac na parking Makro - zawsze znajdzie sie chociaz kilka MCV ktore wyjezdzajac prawie tra zderzakiem o ziemie..
laisar - 2009-03-03, 23:57

No proszę: wygląda na to, że skojarzenie jest powszechne - i chyba w sumie pozytywne...
Lupo - 2009-03-04, 08:29

Problem w tym ze jesli beda traktowane tak samo jak trucki to niebawem zyskaja slawe samochodow slabych i pekajacych w pol..
laisar - 2009-03-04, 10:32

A skąd ten wniosek? Jakieś poszlaki, że tak się może dziać? Serio pytam, naprawdę nie wiem - oglądając jednak ostatnio "bebechy" karoserii miałem wrażenie solidności. Poza tym wydaje mi się, że jeśli ktoś permanentnie przeładowywuje auto, to poniekąd godzi się, że może ono tego nie wytrzymać - za to bardziej liczy na taniość i prostotę naprawy, a to daćka wydaje się zapewniać.
Lupo - 2009-03-04, 12:09

No z truckami tak wlasnie bylo, zawsze wozily conajmniej pol tony wiecej niz dopuszczalne a potem jak sie lamaly to mowiono ze gowniana konstrukcja i slabe auto..
Analogie wzialem stad ze czesto jestem w makro i widuje MCVki wyladowane po dach prawie szorujace zderzakiem po ziemi.. Troche tak pojezdza i beda narzekac ze slabe auto..

laisar - 2009-03-04, 12:33

Eeetam, opiniami ćwoków nie ma się co przejmować i tyle. Ale myślę, że w razie czego daćka będzie właśnie tania i prosta do naprawy, i nawet tacy to docenią [: