|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Dacia Sandero II (rok produkcji 2017) - składanie kanapy
Wojciech_B - 2018-08-14, 23:25 Temat postu: Dacia Sandero II (rok produkcji 2017) - składanie kanapy Witajcie.
Mam pytanie następujące:
Akurat się tak złożyło, że przyszedł w końcu ten moment, iż będę musiał przewieźć duży gabarytowo ładunek. Wiem, że w swojej Dacii Sandero II mogę powiększyć przestrzeń bagażową, ale o ile nie mam problemu ze złożeniem do (prawie) poziomu oparć tylnej kanapy, o tyle nie mam pojęcia, czy i jak złożyć można samo siedzenie. Według instrukcji, którą dostałem (załącznik), można je po prostu ustawić pionowo za fotelami przednimi. Próbowałem jednak znaleźć jakiś guzik, zaczep etc. zwalniający siedzenie z pozycji (podobnie jak guziki w oparciu umożliwiają ich złożenie) -lub po prostu pociągnąć siedzenie ku przodowi - lecz zupełnie bezskutecznie. Czy to oznacza, że w tym modelu i typie Dacii siedzenia nie da się złożyć, czy też robię coś nie tak?
Dzięki
Pozdrawiam
Wojtek
Warszawa
zwadaa - 2018-08-15, 09:11
Nie da się tak złożyć. W Dusterze jest identyczny obrazek i na tym się kończy takie składanie.
Gercio - 2018-08-15, 16:38
U mnie się da, dokładnie jak na rysunku. Wystarczy włożyć rękę pomiędzy oparcie a siedzisko (tam jest taka szparka) i pociągnąć do góry.
Pomogło?
dudu$ - 2018-08-15, 16:59
W MCV II na 100% da się złożyć siedzisko tylnej kanapy jak na załączonym zdjęciu z pierwszego posta tego tematu. Możliwe, ze w sandero II nie ma takiej opcji ale nie wieżę aby Dacia zrobiła takie dziadostwo ( miałem tak w lanosie z 2000r). Z ciekawości będę musiał przejść sie do auta Teściowej i zobaczyć ale moge zrobić to dopiero w niedzielę bo dzisiaj wyjechałem nad morze.
zatoiczi - 2018-08-15, 18:34
Da się bez problemu.
PiotrWie - 2018-08-15, 20:07
zwadaa napisał/a: | Nie da się tak złożyć. W Dusterze jest identyczny obrazek i na tym się kończy takie składanie. |
W moim się da bez problemu. Trzeba zrobić tak jak na rysunku - włożyć rękę pomiędzy siedzisko a oparcie i pociągnąć łukiem do góry. Tylko najpierw trzeba otworzyć z obu stron tylne drzwi.
Belphegor - 2018-08-15, 21:20
PiotrWie napisał/a: | Tylko najpierw trzeba otworzyć z obu stron tylne drzwi. |
Czemu? Jakaś blokada elektroniczna?
Kauris - 2018-08-15, 21:29
https://youtu.be/qpLDIqoHjuc?t=39s
Michał B24 - 2018-08-15, 21:37
Tylko po co, jak oparcia I tak równo nie lezą?
PiotrWie - 2018-08-15, 21:55
Belphegor napisał/a: | PiotrWie napisał/a: | Tylko najpierw trzeba otworzyć z obu stron tylne drzwi. |
Czemu? Jakaś blokada elektroniczna? |
Tak - podłokietnik w drzwiach blokuje ( może i elektronicznie)
Belphegor - 2018-08-15, 22:04
No to muszę sprawdzić i u mnie. W życiu bym nie pomyślał, że drzwi mogą blokować składanie kanapy/siedzenia.
|
|