| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Wymiana / naprawa tylnej lampy - Dacia Logan II 2013
garfield1988gse - 2018-08-18, 21:36 Temat postu: Wymiana / naprawa tylnej lampy - Dacia Logan II 2013 Koledzy, dziś podczas cofania nie zauważyłem kosza na śmieci. Prędkość była bardzo mała, ale okazało się, że stłukła się szybka prawej tylnej lampy (przezroczysta część).
Sprawdziłem i cała elektryka działa, tzn. wszystkie żarówki świecą wtedy, kiedy jest to potrzebne. Jutro zabezpieczę "dziurę" przezroczystą taśmą klejącą. Od biedy pewnie da się przez jakiś czas tak jeździć.
Moje pytania są takie:
1) Czy da się znaleźć, a jeżeli tak to gdzie, sam plastikowy klosz i czy jest on w ogóle wymienialny?
2) Co sądzicie o zamiennikach lamp, w internecie widziałem, że są tańsze od oryginalnych używanych np. w stosunku około 170,00 zł za zamiennik do 250,00 zł za używkę?
3) Czytając opis zamiennika zauważyłem, że jest tam stwierdzenie "bez mocowania" - to ja się pytam, jak ją zamocować?
4) Co radzicie, kupić używkę ale oryginalną czy jakiś dziwny zamiennik i kombinować z ewentualną wymianą?
dudu$ - 2018-08-18, 22:41
Cześć,
stało się i tyle, nie ma się co zastanawiać tylko uzbierać 200-250zł i kupić używaną lampę będzie to najlepsze rozwiązanie, lampa nie będzie niczym różniła się od tej zamontowanej w Twoim aucie kiedy opuszczało fabrykę a z zamiennikami bywa różnie. Osobiście nie praktykuję i nie jestem za klejeniem i sztukowaniem tylnych lamp. kupić używkę i tyle.
shrek - 2018-08-19, 07:53
Mozesz kupic ori uzywke tylko uwazaj, bo te niektore na necie sa w agonalnym stanie.
Co do zamiennikow, to w mojej lodowie przednoe lampy to zamienniki i dzialaja, pasuja b.d .
|
|