|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Powitać!
arturwpr - 2018-08-23, 09:22 Temat postu: Powitać! Witajcie, w sobotę odbieram swoją pierwszą Dacię (Duster 1.6). Dłuuuugo biłem się z myślami na temat tego samochodu. W ciągu ostatnich 10 lat miałem około 10 samochodów (lubiłem eksperymentować) ale chciałem w końcu spróbować nowego auta (a Dacia jak wiadomo i tania i dobra z tego co mówią). Auta, które wcześniej posiadałem (wypisuje ze względu na ciekawe doświadczenia):
Rover 620 2.0TDI
Focus 1.8 TDDi
BMW E36 320i
Vel Satis 3.0 dCI
BMW E39 523i
BMW E38 728i
Passat B6 1.9 TDi
BMW E87 118i (nadal w sumie posiadam)
i jeden lub dwa nawet zapomniałem :(
Marek1603 - 2018-08-23, 20:05
Witam w klubie.
No faktycznie miałeś dylemat.
Przypomnę tylko o obowiązujących zasadach na forum.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1556
Lajkonik - 2018-08-24, 06:12
Witaj
To pewnie posiadaczem Dacii też nie będziesz długo
Z Twoich aut to najciekawszy chyba ten Vel Satis - auto, jak było w salonie, to nie bardzo cieszyło się popularnością, a teraz, po latach, przeżywa jakby drugą młodość i stał się poszukiwany przez klientów.
Trochę też zastanawia ten przeskok w komforcie: z Vel Satis i BMW 7 na Dustera. No ale ja się przesiadłem z Accorda na Dustera i nie żałuję. Po prostu Duster bardziej mi pasuje. U Ciebie, mam nadzieję, będzie tak samo
Żywiec - 2018-08-24, 06:36
Cześć i czołem !!!
arturwpr - 2018-08-24, 08:00
Lajkonik napisał/a: | Witaj
To pewnie posiadaczem Dacii też nie będziesz długo |
Mam nadzieję, że trochę dłużej, bo zmiany też mnie już męczą a nigdy do przodu się na tym też nie wychodzi ;p
Lajkonik napisał/a: |
Z Twoich aut to najciekawszy chyba ten Vel Satis - auto, jak było w salonie, to nie bardzo cieszyło się popularnością, a teraz, po latach, przeżywa jakby drugą młodość i stał się poszukiwany przez klientów.
|
Co do Vel Satisa - nigdy nie miałem wygodniejszego samochodu, fotele w nim to coś najcudowniejszego na świecie, jakbym drugi raz w to wchodził to po lifcie koniecznie i z silnikiem 3.5 benzyna.
Lajkonik napisał/a: |
Trochę też zastanawia ten przeskok w komforcie: z Vel Satis i BMW 7 na Dustera. No ale ja się przesiadłem z Accorda na Dustera i nie żałuję. Po prostu Duster bardziej mi pasuje. U Ciebie, mam nadzieję, będzie tak samo
|
Też mam taką nadzieję, sporo ludzi mówi mi, że to 1.6 nie jedzie, ja im mówię, że do szybkiej jazdy to ja mam motocykl, a w mieście i tak nie poszalejesz :)
pavulon78 - 2018-08-24, 08:03
arturwpr,
Oby dobrze się sprawowała. Bo 1.6 SCe to straszna kupa jest. Żałuję ze kupiłem ten samochód.
gogol - 2018-08-24, 08:27
jak miales troche diesla i mocne benzyny to 1.6 mozesz sie mocno rozczarowac
jammo - 2018-08-24, 16:17
pavulon78 napisał/a: | arturwpr,
Oby dobrze się sprawowała. Bo 1.6 SCe to straszna kupa jest. Żałuję ze kupiłem ten samochód. |
Zawsze możesz go sprzedać, nikt ci się nie kazuje torturować A tak na poważnie mam ten sam silnik i jestem zadowolony, a więc widzisz...co jednemu nie pasuje, dla drugiego może być extra.
arturwpr - 2018-09-10, 10:32
jammo napisał/a: | pavulon78 napisał/a: | arturwpr,
Oby dobrze się sprawowała. Bo 1.6 SCe to straszna kupa jest. Żałuję ze kupiłem ten samochód. |
Zawsze możesz go sprzedać, nikt ci się nie kazuje torturować A tak na poważnie mam ten sam silnik i jestem zadowolony, a więc widzisz...co jednemu nie pasuje, dla drugiego może być extra. |
A to nie ja napisałem tylko kolega pavulon. Ja notabene jestem na razie zadowolony, chociaż dopiero 800km zrobione. Bardzo zastanawiający jest komfort jazdy przy takiej cenie, wiadomo, że wszystko nowe ale jednak naprawdę dobrze się tym autem jeździ. Żona 3 dni po zakupie powiedziała, że mega jest zadowolona i że następny również będzie SUV, odpowiedziałem, że w takim razie będzie to kiedyś Duster3.
|
|