|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Zakup Dacii - Wyposażenie nowego Dustera
Tutiszelest - 2018-08-30, 20:16 Temat postu: Wyposażenie nowego Dustera Cześć wszystkim!
Wybieram się jutro kupić Dustera,
a dzisiaj dowiedziałem się na livechacie,
że wersja Prestige nie ma nawet w standardzie
dywaników, ani alarmu, trochę żal
jak na najbogatszą wersję, co wy sądzicie.
Czego Wam jeszcze zabrakło?
GRL - 2018-08-30, 20:39
Na stronie masz cennik z całą specyfikacją seryjną i opcjonalną.
Nie raczyłeś przejrzeć?
Belphegor - 2018-08-30, 20:51
Żadne nowe auto z tych tzw. popularnych nie ma dywaników i alarmu. Chyba że jakieś specjalne wersje. Alarm teraz mało ludzi montuje, bo jest mało skuteczny. Zwłaszcza w dużym mieście. A fabryczne alarmy kompletnie nie mają sensu, bo są w każdym aucie montowane tak samo. Wystarczy, że potencjalny złodziej raz pozna jego montaż i potem może hurtowo kraść takie same auta.
Tutiszelest - 2018-08-30, 21:31
Zdaje sobie sprawę że znikomej skuteczności alarmu,
chodzi mi tylko o mniejsza stawkę AC,
no chyba że nie robi to takiej różnicy,
może ktoś już miał taką sytuację to proszę o komentarz.
Co do cennika wyposażenia opcjonalnego
znalazłem tylko wspólny do wszystkich opcji,
gdzie mam w nim rowniez akcesoria,
które już są zawarte w mojej wersji.
może w takim razie przeslesz linka do tego, którym piszesz?
GRL - 2018-08-30, 23:04
Wchodzisz na stronę Dacii, wybierasz "Nowy Duster", a następnie na dole strony "Pobierz cennik".
tAboon - 2018-08-31, 07:04
Tutiszelest napisał/a: | chodzi mi tylko o mniejsza stawkę AC, | Która ubezpieczalnia ma zniżki za alarm?
Prezes - 2018-08-31, 08:32
Dywaniki chyba każdy dostał w gratisie? Ja w każdym aucie dostawałem.
Alarm to opcja, niektórzy nie chcą mieć, bo stresuje właściciela.
Belphegor - 2018-08-31, 09:10
tAboon napisał/a: | Która ubezpieczalnia ma zniżki za alarm? |
Dokładnie. Może przy flocie, która kupuje kilkadziesiąt samochodów, to ma znaczenie. Ale nie alarm, a GPS zamontowany.
Kiedyś od określonej wartości samochodu (przeważnie 50-60 tys. - w zależności od ubezpieczalni) trzeba było dokładać drugie zabezpieczenie. Bo pierwszy jest immobiliser. Ale teraz ten obowiązek został zniesiony przez ubezpieczycieli. Tzn. jest, ale od znacznie wyższej wartości samochodu (z pięcioma zerami po 1 albo 2).
Dymek - 2018-08-31, 09:19
Belphegor napisał/a: | Żadne nowe auto z tych tzw. popularnych nie ma dywaników... |
A to różnie. Moja Sandero Stepway miała dedykowane dywaniki welurowe w standardzie (mimo, że nigdzie nie było to napisane). Co nie zmienia faktu, że dealer dodatkowo dorzucił jeszcze od siebie gumowe. Tak naprawdę to każdy dealer z którym miałem kontakt, oferował dywaniki gratis.
Belphegor - 2018-08-31, 09:47
Dlatego napisałem, że specjalne wersje mają dywaniki w standardzie. Np. Kadjar S-Edition, czy też Espace Initiale Paris. Są lepszej jakości, niż akcesoryjne i dopasowane stylem/kolorem do wersji.
Tutiszelest - 2018-08-31, 12:54
tAboon napisał/a: | Tutiszelest napisał/a: | chodzi mi tylko o mniejsza stawkę AC, | Która ubezpieczalnia ma zniżki za alarm? |
myślałem raczej o zwyżkach,
(powinienem zaznaczyć, że wcześniej nie miałem nigdy AC)
oferty sprawdzałem na razie w randomowej wyszukiwarce ofert z neta,
a pytanie o alarm wywaliło mi wręcz w pop-upie,
także założyłem, że zwracają na to uwagę,
z tego co piszecie to widzę, że da się tego uniknąć.
eplus - 2018-08-31, 13:43
Dacia w standardzie ma blaszaną podłogę. Wszystko nad nią to jest ekstra.
Mamert - 2018-09-02, 10:00
Tutiszelest napisał/a: | myślałem raczej o zwyżkach,
(powinienem zaznaczyć, że wcześniej nie miałem nigdy AC) |
Jak kupowałem mojego Logana 10 lat temu, to była graniczna kwota zakupu auta gdzie było wymagane drugie zabezpieczenie auta do ubezpieczenia. Pierwszym jest immobilizer, drugim alarm, blokada skrzyni biegów lub odcięcie paliwa. Kwota ta 10 lat temu wynosiła 50.000 zł. Mam dobrą znajomą w PZU, nie naciąga mnie, zawsze wszystko dobrze wytłumaczy co i jak, pomogła nie raz w potrzebie. W tym roku po raz pierwszy od 10 lat nie ubezpieczę u niej auta, bo zabrali jej pakiety na nowe auta i powiedziała, że lepiej wyjdę na ubezpieczeniu dilerskim.
gogol - 2018-09-02, 10:26
Mamert napisał/a: | W tym roku po raz pierwszy od 10 lat nie ubezpieczę u niej auta, bo zabrali jej pakiety na nowe auta i powiedziała, że lepiej wyjdę na ubezpieczeniu dilerskim. |
tez tak mialem przy Dusterze w tym roku. wieloletni znajomy stwierdzil ze najtaniej wyjdzie u dealera. faktycznie tak bylo.
jammo - 2018-09-02, 11:05
Ja miałem tańszą ofertę na AC+ OC + NW o jakieś 300 zł z Warty ( 1580 zł z Asistence ), HDI (1481 zł z Asistence) oraz AXA ( 1397zł z Asistence) , ale dopłaciłem w salonie do dealerskiego za 1853 zł pakiet premium.
Tutiszelest - 2018-09-03, 09:13
eplus napisał/a: | Dacia w standardzie ma blaszaną podłogę. Wszystko nad nią to jest ekstra. |
Do wszystkich niedowiarków, kupiłem w piątek Dustera i dostałem dywaniki gratis:)
mało tego - do wyboru welurowe lub gumowe:):):)
Dymek - 2018-09-03, 09:27
Tutiszelest napisał/a: | Do wszystkich niedowiarków, kupiłem w piątek Dustera i dostałem dywaniki gratis:) |
Ale "darczyńcą" w tym wypadku był zapewne dealer a nie fabryka...
Tutiszelest - 2018-09-03, 10:45
No tak, w końcu kupuje od dealera,
kontaktów do fabryki nie miałem:)
|
|