|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Gaz z gwarancja
bromkalukasz - 2018-09-06, 14:51 Temat postu: Gaz z gwarancja Dziś rozmawiałem ze znajommy gazownik em powiedział że po zagaxowaniu mogę wykupić gwarancję na silnik a dokładnie na elementy które mogą zostać uszkodzone przez gaz .
Ktoś z was wykupywal taką gwarancję i czy był zmuszony z niej skorzystać? ?
maugu - 2018-09-06, 16:08
Wszystko zależy od zapisów zawartych w tej gwarancji. Pewnie jak wrzucisz na forum jej tekst to może ktoś to oceni. Podchodząc pesymistycznie można by powiedzieć, że Amber Gold też gwarantowało wypłaty - jeżeli jednak firma praktycznie realizuje swoje zobowiązania to OK.
bromkalukasz - 2018-09-06, 16:39
A odbiegające 9d tematu co znaczy nieBielska kontrolka która pojawia się jak odpaleniu zimne auto po czasie znika.
Termometr zanurzony w wodzie.
Belphegor - 2018-09-06, 16:44
To znaczy, że silnik jeszcze nie zaczął się rozgrzewać (tj. ciecz chłodząca). Jak popstrykasz przyciskami komputera pokładowego to dojdziesz do informacji o temperaturze cieczy chłodzącej. I tam możesz obserwować jak postępuje nagrzewanie się jej. Ta niebieska kontrolka znika po tym jak ciecz zaczyna się nagrzewać.
zatoiczi - 2018-09-06, 17:04
A kto ci udzieli tej gwarancji? Coś mi się wydaje, że jak coś się stanie to zostaniesz sam z tym problemem.
bromkalukasz - 2018-09-06, 17:19
Gazownik ma umowę z ubezpieczyciele i to nie on ponosi koszty w razie awaru tylko ubezpieczyciel.
Ale chyba zrezygnuje z tego jwsi zamieszczenia się między 7 a 8l to nie ma sensu do tej pory ponosił podobne koszta i nie było problemu. A i sprzedać bez gazu będzie kiedyś łatwiej.
zatoiczi - 2018-09-06, 17:24
Zakładam, że ubezpieczycielem jest nieznana firma. W razie awarii dowiodą, że to twoja wina. Takie gwarancje są nic nie warte to zwykła ściema.
bromkalukasz - 2018-09-06, 18:28
No właśnie jaka to firma to jeszcze nie wiem jutro mam mi ofertę przesłać.
|
|