|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Dziwny dźwięk z lewego tyłu podczas jazdy
zwirz - 2019-01-07, 17:04 Temat postu: Dziwny dźwięk z lewego tyłu podczas jazdy Witajcie,
Dziś usłyszałem dziwny dźwięk podczas jazdy wydobywający się na pewno bardziej z tyłu auta niż drzwi kierowcy z lewej strony, na pewno dochodzi z lewej strony. Jest to dźwięk jakby zgrzewek wody ruszających się lub ocierających o siebie gdyby były w bagażniku.... Raczej nic z bagażnika bo jest praktycznie pusty wyłączyłem też klimatyzacje nawiew światła i inne rzeczy które mogłyby w aucie powodować ten dźwięk. Jest on bardziej wyraźny w momencie kiedy skręcam kierownicę w prawo nawet o centymetr i na wybojach. Przy bujaniu autem na postoju nic nie słychać. Nie ocierają też nadkola podczas postoju jest luz. Nie jest to metaliczne terkotanie ani nie ma problemu z kreceniem kierownica czy oporem na niej.
Link do odgłosów: https://we.tl/t-vFxPAuU8aX
Tak od 20 sekundy.
shrek - 2019-01-07, 17:23
A moze zacznij od przesmarowania uszczelek drzwi.
zwirz - 2019-01-07, 17:36
To moze byc trop. Bo teraz specjalnie przejechalem sie po samych prawoskretach kilka kolek i nic. A jedyne co zrobilem poza chwila postoju auta to otworzylem tylne lewe drzwi i bagaznik j przejechalem palcami po uszczelkach zeby zobaczyc czy nie przymarzly lub cokolwiek innego.
Jutro sprawdze temat drzwi i bagaznika dalej.
shrek - 2019-01-07, 17:39
Przesmaruj jakims silikomem w sprayu, plakiem lub na szybko nawet kremem/ wazelina.
Dymek - 2019-01-07, 17:51
Zgrzewka wody? 😁 Mam to samo w niskich temperaturach, tylko z prawej strony. Zlokalizowalem tylne drzwi.
Belphegor - 2019-01-07, 17:52
Jak spadła temperatura to i różne świerszcze i inne przypadłości się zaraz ujawniły. A silikon to dobry pomysł. Stosuję u siebie i nie muszę się zapierać nogami o karoserię, żeby otworzyć drzwi od auta. No i nie skrzypi nic.
shrek - 2019-01-07, 18:15
Kto nie smaruje, ten nie jedzie.
arczi_88 - 2019-01-07, 18:24
Jakże to piękne powiedzenie ma zastosowanie w każdej dziedzinie życia ^^
eio - 2019-01-07, 18:24
Czy na pewno? A może śnieg zebrał się pod nadkolem i później odpadł?
Lukas87 - 2019-01-07, 19:25
miałem to samo regulacja zamka drzwi pomogła spokój od pół roku, za słąbo dociąga drzwi
charger - 2019-01-07, 22:46
Mialem to samo, byl to prawy reflektor z tylu :) Byl jakos krzywo dokręcony i trzeszczał.
Odkręciłem, przykreciłem i jak reka odjął.
|
|