DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Wezwanie do serwisu

infos - 2009-02-12, 10:05
Temat postu: Wezwanie do serwisu
Dostałem listem poleconym wezwanie w sprawie konieczności przeprowadzenia dodatkowej kontroli mającej wpływ na bezpieczeństwo.
Wiecie coś na ten temat, czego dotyczy sprawa (pewnie ukryta usterka seryjna)?
Sprawa oznaczona jako niecierpiąca zwłoki, dotyczy DACII LOGAN

Czekam na Wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam.

Beckie - 2009-02-12, 10:06

Weź nie strasz :-)
infos - 2009-02-12, 10:21

Z dość krótkiej rozmowy telefonicznej z serwisem dowiedziałem się, że chodzi tutaj o sprawdzenie powłoki lakierniczej i ma to zająć około 1 godziny.

Na taką wizytę trzeba się umówić !

laisar - 2009-02-12, 11:11

Czyli pewnie http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=113 - od mniej więcej http://www.daciaklub.pl/f...p?p=12628#12628 są już dokładne szczegóły...
waski - 2009-02-12, 16:01

Auta po gwarancji, a wy dostaliście pisemka z seriwsu. Dziwne
waski - 2009-02-12, 16:21

A ja miałem ostatni przegląd w połowie stycznia, na który nie pojechałem, a i tak nikt do mnie nie zadzwonił z przypomnieniem. W takich sytuacjach widać, który serwis dba o klienta, a który to olewa.
Mariusz - 2009-02-12, 18:52

infos napisał/a:
Z dość krótkiej rozmowy telefonicznej z serwisem dowiedziałem się, że chodzi tutaj o sprawdzenie powłoki lakierniczej i ma to zająć około 1 godziny.

Na taką wizytę trzeba się umówić !

Sprawdzą Ci powłokę lakierniczą i wtrysną wosk w drzwi

laisar - 2009-02-12, 20:26

Cytat:
Cytat:
Auta po gwarancji,

gwarancja antykorozyjna to 6 lat

...i niekoniecznie tylko antykorozyjna - jest przecież także możliwość przedłużenia podstawowej gwarancji ogólnej do 4 lat.

infos - 2009-02-26, 15:05

Jestem po wizycie w ASO.
Jak wyżej pisaliście zalali drzwi woskiem, usunęli rdzę z wnęki wlewu paliwa, wymienili gumy (zaślepki) w podłodze bagażnika i zakonserwowali profile podwozia - cokolwiek to ma znaczyć.
Teraz śmierdzi w aucie niczym na szkolnym korytarzu po pastowaniu :) i podobno tego zapachu nie pokonają wieszane pachnidełka - musi się samo "wypachnieć".

Chyba nawet dolali mi oleju do silnika, bo auto ciszej pracuje i jakoś łagodniej się prowadzi.
Na zaproszeniu do serwisu nazwy OTS miały takie symbole: 0AW6, 0B12.

Pozdrawiam