DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Odstająca ramka przycisków na kierownicy

telecaster1951 - 2019-02-26, 21:46
Temat postu: Odstająca ramka przycisków na kierownicy
Cześć,
mam problem z kierownicą w nowym Loganie. Z prawej strony odskoczyła mi aluminiowa ramka. Facet w ASO stwierdził że nie jest to wada a normalne zjawisko...
Jest to dość upierdliwe, bo mi to zwyczajnie trzeszczy. Dzisiaj, gdy wieczorem wsiadłem do auta ramka z zimna wygięła się na tyle, że zwyczajnie się o nią zaciąłem. Z lewej strony ramka przylega idealnie do kierownicy? Macie u was podobnie z tą ramką czy przylega Wam na całej kierowcy?
Jutro uderzam do innego ASO, zobaczę co tam mi powiedzą.

eio - 2019-02-26, 22:33
Temat postu: Re: Logan 2019 kierownica
telecaster1951 napisał/a:
Cześć,
mam problem z kierownicą w nowym Loganie. Z prawej strony odskoczyła mi aluminiowa ramka. Facet w ASO stwierdził że nie jest to wada a normalne zjawisko...
Jest to dość upierdliwe, bo mi to zwyczajnie trzeszczy. Dzisiaj, gdy wieczorem wsiadłem do auta ramka z zimna wygięła się na tyle, że zwyczajnie się o nią zaciąłem. Z lewej strony ramka przylega idealnie do kierownicy? Macie u was podobnie z tą ramką czy przylega Wam na całej kierowcy?
Jutro uderzam do innego ASO, zobaczę co tam mi powiedzą.

W ASO nauczyli się zbywać. Nie daj się. Zapłaciłeś za nowe auto, niech szkodę naprawią wexwłasnym zakresie.

O jaką ramkę chodzi? Po środku kierownicy? U mnie nie zauważyłem czegoś takiego, ale może źle patrzyłem i mnie to nie przeszkadzało.

Dymek - 2019-02-26, 22:35

Nic takiego się tam dziać nie powinno i domagaj się naprawy. Nawet nie bardzo kojarzę o której ramce piszesz... Wszystko pięknie przylega. :shock:
telecaster1951 - 2019-02-26, 22:50

Aluminiowa ramka, otaczająca przyciski sterowania tempomatem.
Marek1603 - 2019-02-27, 06:45

Problem pewnie jest bo trzeba by wymienić całą kierownicę ponieważ sama ramka niedostępna.
charger - 2019-02-27, 07:58

U mnie ramka przylega idealnie, nic nie odstaje i trzeszczy.
Zgłoś do ASO, niech naprawiają.

tAboon - 2019-02-27, 09:00

Możesz jeszcze napisać reklamację do Renault Polska na obsługę gwarancyjną w ASO.

Takie coś jak zgłaszasz to wada fabryczna, powinna być zrealizowana w ramach gwarancji.

masterczerwi - 2019-02-27, 10:38

W moim MCV 2018 nic nie odstaje. Wszystko jak należy.
brzuch0 - 2019-03-02, 13:22

masterczerwi napisał/a:
W moim MCV 2018 nic nie odstaje. Wszystko jak należy.

To to tak jak z uszczelkami szyby w drzwiach. W jednej dacii odstają tak jak u mnie z obu stron w innej już nie w trzeciej odstaje z jednej strony .
Przy ostatniej wizycie w ASO musiałem pokazać na przykładzie innej lodgy, że uszczelki nie odstaje to mi ją podkleili , zobaczymy jak długo wytrzyma

telecaster1951 - 2019-03-02, 22:31

Byłem. Logana wzięli na halę, po godzinie oddali z przylegającą ramką. Nie wiem co zrobili, ale puki co jest ok.
tAboon - 2019-03-02, 22:52

brzuch0 napisał/a:
to mi ją podkleili
tylko, jeśli w oryginale nie są podklejane, to czemu podklejają a nie wymieniają?
eplus - 2019-03-03, 06:33

Skoro oryginalna odlazła, to i wymieniona mogłaby odleźć, i zaraz byłoby roszczenie o wymianę auta z powodu niemożności naprawy. :lol:
sasio - 2019-03-16, 21:39

Mam to samo w Clio.
W moim przypadku jest złe spasowanie skory lub tego czegoś co skore przypomina.
Po prostu jest za gruba i „ramka” nie wskakuje na swoje miejsce