|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Zablokowana szyba
telecaster1951 - 2019-08-20, 22:21 Temat postu: Zablokowana szyba No i kolejna usterka do kolekcji.
Zablokowała mi się szyba od strony kierowcy. Najpierw piszczała aż w końcu zablokowała się w pozycji zamkniętej (całe szczęście).
Mam przy tym do Was pytanie. U Was też jest tak, że szyba kierowcy dochodzi do samej góry i słychać jak siłownik ją jeszcze próbuje dopchnąć? Po stronie pasażera tak nie jest. Szyba dochodzi do końca i już a od kierowcy gdyby się dało, to by dalej jechało.
route2000 - 2019-08-21, 08:38
Już coś tam zatarło...
Rozbieraj bok drzwi i zajrzyj co tam się stało.
Będziesz więcej wiedział co w trawie piszczy....
Dymek - 2019-08-21, 08:44 Temat postu: Re: Zablokowana szyba
telecaster1951 napisał/a: | Mam przy tym do Was pytanie. U Was też jest tak, że szyba kierowcy dochodzi do samej góry i słychać jak siłownik ją jeszcze próbuje dopchnąć? Po stronie pasażera tak nie jest. Szyba dochodzi do końca i już a od kierowcy gdyby się dało, to by dalej jechało. |
Po stronie kierowcy jest wyłącznik impulsowy, po prawej nie. Jak uruchamiam podnoszenie impulsowo, to chwilę po zamknięciu szyba jest jeszcze pchana- to normalne.
telecaster1951 - 2019-08-21, 15:24
route2000, Po co mam to robić? Auto na gwarancji to niech serwis się męczy. Nie mam na to czasu.
route2000 - 2019-08-22, 08:23
telecaster1951 napisał/a: | route2000, Po co mam to robić? Auto na gwarancji to niech serwis się męczy. Nie mam na to czasu. |
Racja, jeśli jest na gwarancji to pruj do ASO i truj im d..y aż do skutku.
Nie może być tak, że TTTM.
Jurand - 2019-08-22, 19:46
Jedz spokojnie do serwisu. Mi w Dusterze przycinała się szyba w czasie zamykania. Od ręki umówili mnie na kolejny termin i zamówili siłownik. Wymiana trwała ok 2 h i już nie ma problemu a na drzwiach nawet śladu.
Swoją drogą ten siłownik, to chyba jakaś wada fabryczna bo przy jednej z wizyt słyszałem jak odbierano Sandero po wymianie tego siłownika.
telecaster1951 - 2019-08-23, 08:39
Przegrzewa się sterownik od szyby, więc muszę się umówić na kolejny termin na demontaż boczka drzwi, bo sam z siebie się nie powinien przegrzewać.
|
|