DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - przestaje działać domontowany zamek centralny

bartek.pazdro@o - 2020-04-03, 17:34
Temat postu: przestaje działać domontowany zamek centralny
Witam, Mam problem ze sterownikiem zamka centralnego w Daci Sandero otóz pare dni temu mechanik zamontował mi sterownik do zamka z firmy Motokay. Problem tkwi w tym ze jak nie otwieram drzwi przez dłuzszy czas to sterownik nie odbiera sygnału z kluczyka. Dziwne jest to ze Gdy samochód jest otwarty i sterownik nie reaguje na pilota ale gdy otworze drzwi klamką i je zamkne to wtedy sterownik juz reaguje. Co to moze byc, czy Chiński sterownik jest do wadliwy czy co?
eplus - 2020-04-03, 17:49

Może jest zasilony z tego plusa po UCH, gdzie napięcie nie jest stale, tylko przez parę minut po opuszczeniu auta - że jeszcze świecą lampki wnętrza itp, a potem gasną.
bartek.pazdro@o - 2020-04-03, 20:17

Gdzie mam się wpiąc zeby zasilic go stałym napieciem bo to tak wyglada własnie otwieram drzwi wszystko jest wporządku a chwile postoji to nie reaguje
DrOzda - 2020-04-03, 22:31

bartek.pazdro@o napisał/a:
Gdzie mam się wpiąc zeby zasilic go stałym napieciem bo to tak wyglada własnie otwieram drzwi wszystko jest wporządku a chwile postoji to nie reaguje

W skrzynce bezpieczników jest co najmniej kilka wolnych gniazd ze stałym plusem.