|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Obudowa komputera 1.6SCe
buladag - 2020-04-26, 20:06 Temat postu: Obudowa komputera 1.6SCe Czy w jakimś innym niż Dacia modelu z tym silnikiem występowała obudowa komputera sterującego silnikiem? W Dacii mamy komputer przymocowany do blachy, niczym nie osłonięty wraz z ładnie odkrytymi na wodę i kuny kablami i wtyczkami.
Z góry dzięki za info.
toka93 - 2020-04-26, 20:11
A po co? Jest szczelnie zamknięty. W dodatku n
Chyba nie widziałem auta z zabudowanym sterownikiem.
No i w żadnej Daci nigdy nie występował problem z sterownikiem silnika.
buladag - 2020-04-26, 20:29
Chodzi mi głównie o zabezpieczenie kabli przy samym sterowniku.
We wszystkich pozostałych francach są plastikowe obudowy komputera.
Pedros - 2020-04-27, 14:32
Cytat: | Chodzi mi głównie o zabezpieczenie kabli przy samym sterowniku. |
A dlaczego kable przy sterowniku miały by być lepiej zabezpieczone niż te same kable kilkanaście centymetrów dalej?
toka93 napisał/a: | w żadnej Daci nigdy nie występował problem z sterownikiem silnika. |
Dokładnie. Jak dla mnie kolejne szukanie dziury w całym.
buladag - 2020-04-27, 18:51
Pedros napisał/a: | Cytat: | Chodzi mi głównie o zabezpieczenie kabli przy samym sterowniku. |
A dlaczego kable przy sterowniku miały by być lepiej zabezpieczone niż te same kable kilkanaście centymetrów dalej?
toka93 napisał/a: | w żadnej Daci nigdy nie występował problem z sterownikiem silnika. |
Dokładnie. Jak dla mnie kolejne szukanie dziury w całym. |
Jak napotkasz na swej drodze kunę to się dowiesz dlaczego. ;)
Znalazłem jakieś plastiki z laguny ale nie wiem czy to czasem nie same "plecy" które w Dacii są metalowe.
Pedros - 2020-04-27, 21:46
Cytat: | Jak napotkasz na swej drodze kunę to się dowiesz dlaczego. ;) |
Czy uważasz że przewody przegryzione bliżej sterownika są bardziej niedziałające niż przegryzione 10 cm. dalej?
buladag - 2020-04-27, 23:07
Nie, jak Ci zeżre wtykę to są trudniejsze do odtworzenia.
Pedros - 2020-04-27, 23:56
buladag napisał/a: | Nie, jak Ci zeżre wtykę to są trudniejsze do odtworzenia. |
Ta, a jak ci zeżre cewkę to nie będzie iskry. Dalej uważam że to szukanie dziury w całym na siłę.
buladag - 2020-04-28, 00:56
Masz takie prawo.
|
|