|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Awaria otwierania klapki wlewu paliwa
Pi5mak - 2020-08-01, 20:33 Temat postu: Awaria otwierania klapki wlewu paliwa Witam,
jestem użytkownikiem Dacii Logan MCV SCe75 od roku. Kupiona nowa w salonie. Dzisiaj wracając z wczasów chciałem dotankować paliwo, niestety nie udało się, bo klapka wlewu paliwa nie dała się otworzyć od wewnątrz (poprzez dźwignię w kabinie). Na szczęście paliwa starczyło na powrót do domu:) Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i czy jest w stanie mi pomóc? Czy jest jakaś możliwość awaryjnego otworzenia klapki? Bo póki co za chwilę zapali się rezerwa i muszę ograniczyć przemieszczanie się do poniedziałku, aż zadzwonię do serwisu. Z góry dzięki za wszelkie przydatne info.
Black Dusty - 2020-08-01, 21:30
Nie znam Logana ale zwykle za wykładziną boku w bagażniku(np. w Dusterze)da się namacać linkę idącą do otwierania klapki i jak ją pociągniesz(musisz mocno ścisnąć albo nawet zagiąć żeby pociągnąć linkę a nie tylko pancerz) to klapka powinna się otworzyć o ile nie urwało się przy samej klapce.
telecaster1951 - 2020-08-01, 22:01
Pi5mak napisał/a: | aż zadzwonię do serwisu. | Jeździj do rezerwy. Jak się zapali, jedź na stację i zadzwoń na numer assitance Dacii (numer na szybie). Usterka uniemożliwiająca dalszą jazdę, bo nie wiesz ile na rezerwie przejedziesz. Najpewniej pomoc drogowa otworzy Ci klapkę na miejscu. Różnica jest taka, że jak on Ci ją uszkodzi przy otwieraniu, to Ci ją naprawią. Jak sam to zrobisz, to masz problem.
Prezes - 2020-08-03, 21:25
WOW, to macie otwieranie klapki z kabiny? W DD2 jest na kluczyk..
mcn - 2020-08-03, 22:10
Prezes napisał/a: | WOW, to macie otwieranie klapki z kabiny? W DD2 jest na kluczyk.. |
W DD2 też, jak masz bezkluczykowy dostęp.
yurec1st - 2020-08-04, 11:05
A sandero 2020 na linkę i na kluczyk, taki wypas
laisar - 2020-08-04, 11:11
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=17836
|
|