DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Kredyt, leasing, ubezpieczenie - Compensa

jarek - 2009-04-08, 17:08
Temat postu: Compensa
Macie jakas opinie o Compensa? Wszedzie w sieci czytam ze jest fatalnie.
Jako mlody kierowca dostalem od nich najlepsza oferte na OC i AC. Skladka roczna wyszla o 1/3 mniej niz PZU czy PTU.

laisar - 2009-04-08, 17:14

Ja co prawda nie znam, ale wiem jedno: "nie ma darmowych obiadów" - jeśli dali najniższą cenę, to gdzieś to sobie potem odbiją... Zainteresować się oczywiście warto, ale naprawdę bardzo dokładnie trzeba sprawdzić wszystkie warunki.
czaju - 2009-04-08, 20:29

A nie lepiej bezwypadkowo jeździć :D Wtedy każdy ubezpieczyciel jest idealny.

A tak swoją drogą, to jasne że niska składka to również mniejsza pula na wypłaty ubezpieczeń. Ubezpieczyciel nie jest fundacją charytatywną...

Marcin P. - 2009-04-09, 06:08

Ja przeszedłem ostatnio temat z zakresu ubezpieczeń ponieważ musiałem wykupić nowe.Zanim dokonałem wyboru,porównałem kilka ofert z różnych towarzystw. W końcu zdecydowałem się na Generali w serwisie, ale szczęka mi opadła. To samo ubezpieczenie OC+AC, u tego samego ubezpieczyciela tzn. w Generali: w serwisie-905zł, w centrali poprzez telefon-960zł, u przedstawiciela w miejscu mojego zamieszkania-1260zł, a u doradcy ubezpieczeniowego-1520zł. Doszedłem do wniosku: jak się człowiek da naciąć to mu wyrwią, a w momenie wypadku (co najlepiej unikać z całych sił) jest tysiąc różnych powodów,aby....
Beckie - 2009-04-10, 07:33

... aby bardzo wnikliwie przeczytać warunki ubezpieczenia, szczególnie AC - wyłączenia, udział własny itp. Ale raczej przed decyzją o zakupie polisy.