|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - MediaNav zawiesza się coraz częściej i nie daje wyłączyć
Miodek - 2021-01-01, 22:43
Mam radio Media Nav w wersji 4.1.0, które coraz bardziej zaczyna szwankować. Najpierw przestało się łączyć z telefonem po Bluetooth, ale uznałem, że mogę żyć bez rozmów. Niestety stan radia pogarszał się jednak z miesiąca na miesiąc. Obecnie mam problem z jego uruchomieniem. Zawiesza się na logo DACIA i nic dalej. Po jakimś czasie użytkowania samochodu i ponownym uruchomieniu silnika radio się załącza (nie można go jednak wyłączyć). Dodatkowo ostatnio kiedy radio zadziałało pojawił się komunikat o przepełnionej pamięci (wyświetla się komunikat: Program memory is very low. You must select one task to close, or increase the amount of program memory, if available). Czy istnieje jeszcze jakaś możliwość uratowania radia, czy tylko wymiana (ASO w Toruniu rozkłada ręce)?
jas_pik - 2021-01-02, 00:31
Możesz przysłać do mnie - może uda sie jeszcze odratować . Ale wszystko wskazuje na że pada już kość pamięci ( niestety to czesta przypadłość MN1 ze względu na najgorszego producenta kości firmy Hynix, lepsze były egzemplarze z kością Sandisk) . Jako całkowite rozwiązanie tego problemu to wylutowanie eMMC i wlutowanie karty SD .
Wszystko masz opisane w moim poście na ten temat. Ja takich rzeczy już nie lutuję bo wzrok nie ten :)
|
|