|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Regulacja temperatury powietrza wentylacji
RowerekCombi - 2017-10-18, 17:42
http://www.daciaklub.pl/f...1739499#1739499
laisar napisał/a: | Temperaturą [powietrza wentylacji] steruje się za pomocą mieszalnika. |
Hmmm. jakiś inny patent? czy bez klimy też jest mieszalnik ? do tej pory miałem styczność z otwieranym zaworem w pokrętle lub suwaku temu mnie deczko zaskoczyłeś no ale nie szkodzi uczymy się całe życie a i tak umieramy nie douczeni można poprosić o schemat budowy tego właśnie ogrzewania i mieszalnika? będę wdzięczny i mądrzejszy o kolejny detal
shrek - 2017-10-18, 18:00
RowerekCombi sa auta, modele sterowane zaworem/ami i sa strowane mieszalnikiem jak pisze laisar.
RowerekCombi - 2017-10-18, 18:20
shrek napisał/a: | RowerekCombi sa auta, modele sterowane zaworem/ami i sa strowane mieszalnikiem jak pisze laisar. |
Spoko rozumie shreku dacie dopiero poznaję więc laisar i wszyscy chyba zrozumieją moją nie wiedzę w tej materii, chciałem podpowiedzieć gdzie jeszcze płyn zostaje lub gdzie znika po niby prawidłowym odpowietrzeniu a po kilku km znów go brakuje ale to nie ten model i nie tentego to rozwiązanie Poproszę schemat tego mieszalnika i ogrzewania bo muszę to zobaczyć jak to wygląda w dacii. Ale powiem tak ze jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy laisara zjadł człek chyba zęby na tych daciach wszelkiej maści wielki ukłon dla niego
quartzu - 2017-10-18, 18:32
Drogi Rowerku, obecnie mało które auto ma zawór jak to bywało np. w Polonezie. Klapy sterują ogrzewaniem Obieg płynu jest cały czas, tylko powietrze idzie "przez" nagrzewnicę lub ją omija. Nie jest to żadna nowość, pierwsze z brzegu. Passaty B4, pełnoletnie obecnie np. tak miały. Ale sam wpis ma sens i tak, bo w przypadku całkowitego opróżnienia układu własnie nagrzewnica będzie głównym źródłem problemu z zapowietrzeniem. I nie ma tu znaczenia czy jest zawór czy go nie ma.
shrek - 2017-10-18, 19:57
RowerekCombi napisał/a: | shrek napisał/a: | RowerekCombi sa auta, modele sterowane zaworem/ami i sa strowane mieszalnikiem jak pisze laisar. |
Spoko rozumie shreku dacie dopiero poznaję więc laisar i wszyscy chyba zrozumieją moją nie wiedzę w tej materii, chciałem podpowiedzieć gdzie jeszcze płyn zostaje lub gdzie znika po niby prawidłowym odpowietrzeniu a po kilku km znów go brakuje ale to nie ten model i nie tentego to rozwiązanie Poproszę schemat tego mieszalnika i ogrzewania bo muszę to zobaczyć jak to wygląda w dacii. Ale powiem tak ze jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy laisara zjadł człek chyba zęby na tych daciach wszelkiej maści wielki ukłon dla niego |
Nie mozeny wiedziec wszystkiego, ani byc nieomylni. A guru to juz chyba ze trzeci komplet zebow zjada przez dacie
laisar - 2017-10-19, 12:45
RowerekCombi napisał/a: | jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy laisara |
Dzięki, ale to żaden wyczyn - informacje dostępne w sieci plus ogarnięcie wyszukiwania plus trochę pamięci.
RowerekCombi napisał/a: | czy bez klimy też jest mieszalnik? |
Oczywiście.
RowerekCombi napisał/a: | można poprosić o schemat budowy tego właśnie ogrzewania i mieszalnika? |
RowerekCombi - 2017-10-19, 13:32
laisar napisał/a: |
Dzięki, ale to żaden wyczyn - informacje dostępne w sieci plus ogarnięcie wyszukiwania plus trochę pamięci |
No wiesz to też trzeba umieć i się orientować w wirtualnym świecie. A głowa moja jest w innym wymiarze teraz więc niewiele do mnie coś innego dociera. Zycie
A bo zapomniałem dzięki za schemat
|
|