|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Media Nav zawiesza się przy włączeniu
Szaaan12 - 2021-05-07, 20:27 Temat postu: Media Nav zawiesza się przy włączeniu Cześć,
Mam Renault Clio IV z Media Nav. Po odpaleniu auta pojawia się na ekranie ‚Renault’ i nie przechodzi dalej do głównego menu. Niestety zawieszony monitor nie wyłącza się nawet po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyków. Dopiero po dłuższym czasie ekran wygasa co boje się ze doprowadzi do rozładowania akumulatora. Próbowałam zrobić reset przy użyciu OBD, ale niestety nic to nie dało.
dudu$ - 2021-05-07, 21:45
Obawiam się, ze masz uszkodzoną kość pamięci. Ostatnio ktoś zakładał identyczny temat, podobno można wlutować w płytę główna urządzenia kartę pamięci która zastąpi uszkodzoną kość pamięci, trzeba poczytać na forum
Szaaan12 - 2021-05-07, 23:30
Dzięki! Właśnie patrzyłam na tamten wpis z tym, że tam ktoś wprost napisał, że wyświetlił mu się komunikat o zapchanej pamięci no i jego monitor próbował się restartowac, a mój po prostu wisi stad wolałam dopytać czy moja sytuacja mimo to będzie analogiczna.
jas_pik - 2021-05-08, 19:44
Jaka wersję systemu masz?
Spróbuj wejść kodami do Windowsa i wykasować wszystko co się wlazło w SC3 oraz SC2.
Utracisz co prawda zaprogramowane stacje radiowe i sparowane telefony ale być może to wystarczy i naprawi system.
W zależności od wersji możesz wgrać odpowiednie pliki ratunkowe
|
|