|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - Rdzawy Stepway z WLKP :).
marwisn - 2021-06-06, 14:28 Temat postu: Rdzawy Stepway z WLKP :). Witam serdecznie.
Od kilku dni jestem posiadaczem nowego Sandero w wersji Stepway. Auto zamówione w lutym. Dojechało w Czerwcu.
Silnik 1.0 Tce z podltekiem lpg. Wyposażenie raczej kompletne. Brak nawigacji, elektryki z tyłu i grzanych foteli (grzane stołki nie były dostępne w momencie składania zamówienia).
Z "ekstrasów" dołożona lotka na klapie .
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym autem. Przerabiałem już VAG'a, Opla, Fiata. Do Dacii poszedłem po Duster'a. Na Sandero zerknąłem przy okazji zachęcony pozytywnymi opiniami w sieci. Obejrzałem, pojeździłem i zamówiłem. Za te pieniądze grzech nie brać . Bez napinania się na logo na klapie.
Kilka foteczek jak się auto prezentuje .
pastp - 2021-06-06, 20:25
Gratulacje i zadowolenia. Ja jeszcze czekam. Zamówione 19.02 i nie ma nawet daty produkcji :( .
marwisn - 2021-06-07, 06:07
pastp napisał/a: | Zamówione 19.02 i nie ma nawet daty produkcji :( . |
Ja podpisywałem zamówienie 25 lutego. Auto miało być na przełomie czerwca i lipca. Dojechało szybciej niestety...
Niestety dlatego, że chciałem dołożyć grzane fotele, które w lutym były jeszcze niedostępne. A po kontakcie z dealerem w połowie maja okazało się, że auto już zjechało z taśmy.
piotrk73 - 2021-06-07, 08:33
Witam.Żona zamówiła w piątek,odbiór pażdziernik;).Chciałbym sie spytać ile dopłaty za lotke?
marwisn - 2021-06-07, 15:31
piotrk73 napisał/a: | Chciałbym sie spytać ile dopłaty za lotke? |
Lotka to "mocne słowo" . To bardziej nakładka na Ori daszek. Ale wygląda całkiem spoko.
W planie były jeszcze wlepki na maskę, dach i klapę tylną. Ale podobno nie ma ich w całej Europie na magazynach. Cena podobna do ceny lotki.
Jak dotrą do dealera mają się odzywać.
Z takich rzeczy bardziej użytecznych.
- listwy progowe (nie podświetlane) - 169 PLN
- koryto do bagażnika - 180 PLN
- chlapacze przód/tył - 140 PLN za dwa czyli 280 PLN komplet
syn marnotrawny - 2021-06-08, 22:18
Gratsy! Dobry kolor i felgi wybrałeś :) podoba mi się :)
Lotki nie widziałem w konfiguratorze/akcesoriach. Fajnie wygląda!
Polecam w przyszłości zmienić tą antenę wieśniacką na "rekina" dużo bardziej poprawi wygląd no i ta lotka też będzie ciekawiej się prezentowała jak nie będzie za nią takiego "bata" haha
co do lotki. Nie podałeś ceny...ile koszt części + robocizna?
robią to w salonie na miejscu? to jest klejone czy wiercone?
z jakiego salonu brałeś, bo ja też z wielkopolski i zamawiałem w salonie w Poznaniu.
laisar - 2021-06-08, 22:45
syn marnotrawny napisał/a: | to jest klejone czy wiercone? |
http://www.tech-accessoir...ch-accessoires/ + Sandero Stepway III + spoiler = http://www.tech-accessoir...ocument_id=6954
A w baciku anteny nie ma niczego wieśniackiego poza ewentualnymi komentarzami na jej temat...
syn marnotrawny - 2021-06-08, 23:04
Dzięki. No wiadomo. Jeden lubi grube baby, jeden modelki :) mi akurat to co się nie podoba w nowych Sandero to właśnie antena (za długa i zbyt tandetna) i lampy tylne...antena to nie problem żeby podmienić na "rekina". a na inne lampy trzeba pewnie jeszcze chwilę poczekać jak "chińczyk" coś wymyśli :)
zobacz tutaj akurat na Dusterze, ale spoko to wygląda
corrado - 2021-06-09, 06:28
... mi się akurat ten "rekin" nie podoba na dusterze i jakoś nie pasuje do relingów i generalnie całego suvowego charakteru dustera. Bacik o wiele lepiej pasuje.Rekin bardziej pasuje do hothatcha typu Clio rs etc .
marwisn - 2021-06-09, 17:10
syn marnotrawny napisał/a: | Gratsy! Dobry kolor i felgi wybrałeś :) podoba mi się :)
Lotki nie widziałem w konfiguratorze/akcesoriach. Fajnie wygląda!
Polecam w przyszłości zmienić tą antenę wieśniacką na "rekina" dużo bardziej poprawi wygląd no i ta lotka też będzie ciekawiej się prezentowała jak nie będzie za nią takiego "bata" haha
co do lotki. Nie podałeś ceny...ile koszt części + robocizna?
robią to w salonie na miejscu? to jest klejone czy wiercone?
z jakiego salonu brałeś, bo ja też z wielkopolski i zamawiałem w salonie w Poznaniu. |
Kolor zawsze mi się podobał. Miałem dylemat pomiędzy tym, a niebieskim. Niebieski już kiedyś miałem więc tym razem poszło w pomarańcz
Co do felg to za dużego wyboru nie było. Raptem jeden model. Dopłata niewielka więc niech "somsiady" zazdroszczą .
Cena lotki to 329 pln. Montaż gratis wywalczony podczas negocjowania ceny. Montowana w salonie przed odbiorem. Klejona na taśmę dwustronną wg mnie.
Salon Karlika po drodze na Kórnik.
Co do tej anteny. Do mnie ten rekin nie przemawia. Ori antena jest całkiem zgrabna i dobrze wpisuje się w charakter auta . Rekin na innym aucie niż BMK'a zalatuje kiczem i wioską właśnie .
marwisn - 2021-06-09, 17:21
Jednak przykręcany. To mnie mile Dacia zaskoczyła. W Seacie wszystko szło na taśmę dwustronną .
laisar napisał/a: | A w baciku anteny nie ma niczego wieśniackiego poza ewentualnymi komentarzami na jej temat... |
Polać proszę temu Panu !!!
syn marnotrawny - 2021-06-10, 16:35
marwisn napisał/a: | Kolor zawsze mi się podobał. Miałem dylemat pomiędzy tym, a niebieskim. Niebieski już kiedyś miałem więc tym razem poszło w pomarańcz |
Zgadzam się. Też bym się zastanawiał pomiędzy niebieskim, a tym pomarańczowym. Dobrze, że wygrał pomarańcz, bo jest najciekawszy, co prawda na drogach sądzę, że będzie go najwięcej. Chociaż patrząc na ludzi, którzy kupili nowe Sandero i Stepway to sporo osób wzięło białą "darmówkę". Tak jak podobają mi się białe samochody i sam miałem jedno, to Sandero wygląda bardzo biednie w tym kolorze. Nie "ubiera" go moim zdaniem.
marwisn napisał/a: | Cena lotki to 329 pln. Montaż gratis wywalczony podczas negocjowania ceny. Montowana w salonie przed odbiorem. |
Jeśli chodzi o lotkę to 329 zł to nie ma tragedii jak dostałeś jeszcze montaż gratis, bo skoro Moderator wstawił montaż i lotka jest przykręcana na schemacie to tylko się cieszyć i ASO pewnie skasowałoby za takie coś dodatkowe 3-4 stówki za robotę. Też bym podejrzewał, że taka marka jak DACIA nie będzie się w to bawić, bo miałem też przyjemność zamawiać "lotki" i inne dokładki za dopłatą nawet w markach dużo bardziej premium i też były klejone, a nie przykręcane, wiec tym bardziej mega +++ dla Dacii.
marwisn - 2021-06-11, 04:09
Białe Sandero mi się bardzo podobało. Jest tylko jedno ale. Rdza lotna. Opiłki latające w powietrzu (np z klocków hamulcowych), które mają bardzo wysoką temperaturę. Wtapiają się w lakier i z czasem zaczynają rdzewieć.
Na lakierze pojawiają się rdzawe kropki i wybroczyny. Są preparaty, które wchodzą w reakcję z tym i zatrzymuje proces rdzewienia, ale kropki pozostają widoczne i już nie do usunięcia. Wygląda to słabo, a na białym wyjątkowo to widać.
Walczyłem z tym na poprzednim aucie (białym). Na pomarańczowym samochodzie nie powinno być tak widoczne .
piotrk73 - 2021-06-11, 05:31
Ja też zamówiłem alumy,ale dzień poźniej dostaliśmy telefon z salonu że mają problemy z felgami i tylko są na stalówkach.Najwyżej później sie dokupi,tylko wiadomo że nie po takiej cenie
marwisn - 2021-06-11, 10:42
Aluś na lato być musi .
Powoli rozglądam się za stalówkami na zimę.
pastp - 2021-06-13, 08:29
Odnośnie koloru to zawsze podobał mi się bialy Duster z kompletnym olistwowaniem. Dla innych tandeta ale balans biel i czerń dla mnie fajne. Odnosnie felg, to co zmieniam opony to mechanik zawsze proponowuje mi do Fiat alumy - to chyba będzie ostatnia rzecz jaką dopłacę do auta. Szybciej tellewizor. Za rekinem na dachu przemawia to, że antena wyłazi nad rellingi a to może utrudnić tranasport na dachu.
Jak wspomnialłeś nie masz też Navi, bez bezprzewodowego AA, pytanie czy swiadomie czy jak ja zostałeś zrobiony w ....
Też nie mogllem domówić nic od 15.04.a auto poszło do produkcji 5 dni temu. Podobno nic się nie dalo zrobić -złlości tym bardziej. Za to Renault Polska na mój mail ze skarga odpisalo mi pytaniem Czy auto jest na firmę czy prywatnie. Dostali numer umowy i gdzie zamawiane i odpisali, że dalej nie maja pełnych moich danych. Takie podejście mocno mnie zniechęca do marki a jeszcze nie mam ich samochodu
|
|