|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Dynks (odp.: czujnik klimatyzacji automatycznej)
marwisn - 2021-06-13, 04:40
Pytanie do znawców marki.
Poniżej lampki sufitowej jest otwór. A w nim jaki¶ "dynks". Co to za ustrojstwo? Przewertowałem cała instrukcję (chyba pierwszy raz w życiu) i nie znalazłem co to...
pastp - 2021-06-13, 08:29
Też mnie to zastanowiło, wygl±da jak oko Wielkiego Brata. Jak to auto wreszcie do mnie dojedzie to po¶wiecę w to i zobaczę.
bartos123 - 2021-06-13, 19:15
marwisn napisał/a: | Pytanie do znawców marki.
Poniżej lampki sufitowej jest otwór. A w nim jaki¶ "dynks". Co to za ustrojstwo? Przewertowałem cała instrukcję (chyba pierwszy raz w życiu) i nie znalazłem co to... |
Przedniej lampki sufitowej? Mikrofon.
syn marnotrawny - 2021-06-13, 21:17
Jeżeli mówicie o tym czym¶ to rzeczywi¶cie jest zagadka.
Dużo ludzi pisze, że to mikrofon...hmmm z tego co wiem to mikrofon jest nad daszkiem przeciwsłonecznym. Robili by drugi osobny np. do SOS? Dziwne by to było.
marwisn - 2021-06-14, 01:01
syn marnotrawny napisał/a: | Jeżeli mówicie o tym czym¶ to rzeczywi¶cie jest zagadka.
Obrazek
Dużo ludzi pisze, że to mikrofon...hmmm z tego co wiem to mikrofon jest nad daszkiem przeciwsłonecznym. Robili by drugi osobny np. do SOS? Dziwne by to było. |
Dokładnie o to mi chodzi. Mikrofon od zestawu jest nad głow± (sprawdzone). A to nawet nie wygl±da jak mikrofon. Zagadka. Będę w salonie po sztywny dowód to dopytam.
marwisn - 2021-06-14, 02:42
syn marnotrawny napisał/a: |
Robili by drugi osobny np. do SOS? Dziwne by to było. |
Dokładnie tak jest S.O.S. ma swój dedykowany mikrofon.
Rysiob - 2021-06-14, 07:44
A to nie jest czujnik temperatury do klimatronika?
krzaciej - 2021-06-14, 09:32
Najprawdopodobniej tak - w podgl±dzie wnętrza w konfiguratorze na stronie Dacii po zaznaczeniu automatycznej klimatyzacji się ten element pojawia :)
marwisn - 2021-06-14, 11:05
Być może faktycznie jest to czujnik od klimy. Wszystkie moje poprzednie auta miały taki czujnik na podszybiu i my¶lałem, że to taki "standard".
Sandero na ¶rodku deski również ma podobny "grzybek".
papse - 2021-06-14, 12:12
marwisn napisał/a: | Być może faktycznie jest to czujnik od klimy. |
Jest.
marwisn napisał/a: |
Sandero na ¶rodku deski również ma podobny "grzybek". |
To czujnik ¶wiateł automatycznych.
Dymek - 2021-06-14, 12:40
marwisn napisał/a: | Dokładnie tak jest S.O.S. ma swój dedykowany mikrofon. |
SOS ma swój osobny mikrofon i nawet osobny gło¶nik, ale mikrofon jest wbudowany w sam korpus z przyciskiem SOS.
A otwór poniżej to czujnik temperatury i nie jest to nic nowego, bo występował już w poprzedniej generacji Sandero/Logana i jest też w Dusterze razem z klim± automatyczn±. Tylko, że tamte modele maj± rzeczywi¶cie obok tego czujnika również stary mikrofon.
marwisn - 2021-06-15, 02:23
papse napisał/a: |
To czujnik ¶wiateł automatycznych. |
Papse czujnik od ¶wiateł jest na szybie za lusterkiem.
Dymek napisał/a: |
Otwór poniżej to czujnik temperatury i nie jest to nic nowego, bo występował już w poprzedniej generacji Sandero/Logana i jest też w Dusterze razem z klim± automatyczn±. Tylko, że tamte modele maj± rzeczywi¶cie obok tego czujnika również stary mikrofon. |
Dymek dzięki za wyja¶nienie tematu.
|
|