|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
ASO - ZGIERZ - Jaszpol
jackthenight - 2009-04-19, 13:35 Temat postu: ZGIERZ - Jaszpol To co zobaczyłem - przeraziłem się. Jaszpol w Zgierzu zamontował koledze Mariuszowi w Sandero alarm. Będzie więcej zdjęć, ale teraz pokaże w jaki sposób cudowne ASO zamontowało czujnik maski. To że wyciągnęli odbojnik gumowy maski - to już szczegół (Projektant Renault-Dacia w jakimś celu ten odbojnik gumowy umieścił pod maską - Jaszpol stwierdził że jest jednak niepotrzebny). Ale w jaki sposób i jak zamocowali czujnik w dziurze od odbojnika maski to jest rewelacja - wygląda jak robota zakładu u KAZIA w szopie.
Pojawią się jeszcze zdjęcia w jaki sposób autoryzowany serwis ASO Jaszpol Zgierz przeciągnął i podłączyć przewody do tego cudownego alarmu. Poza tym uszkodzili osłonę kolumny kierowniczej.
Mariusz na tym dolnym zaczepie powinna być metalowa spinka, która by ściskała ten zaczep - zmniejszając luzy - u ciebie tą metalową spinkę zgubili i nie założyli, dlatego tak lata ci ta osłona kolumny kierownicy.
Tutaj Edytuje, w swoim aucie rozebrałem kolumnę kierownicy. Nie ma spinki metalowej, ale dolny zaczep jest dość sztywny i nie wygina się tak jak u ciebie. U ciebie za mocno ciągnęli i zaczep wygięli za mocno. A plastyk jak się za mocno przegnie to się odkształci i straci swoje właściwości wytrzymałościowe. Teraz ten zaczep u ciebie po prostu nie trzyma stabilnie dolnej części
kolumny kierownicy.
Na tym zdjęciu widać jeszcze, że uszkodzili ci powłokę lakierniczą przy demontażu
odbojnika gumowego.
Mariusz dopisz jeszcze sprawy z kołami, dywanikami(gratisowo dali koledze dywaniki marketowe - osobiście do malucha bym ich nie chciał założyć - są niedopasowane, za krótkie, po prostu wiocha - wstyd, że Jaszpol w Zgierzu mógł takie w ogóle zaoferować dywaniki do nowego auta.
Mariusz zrób zdjęcia tych dywaników i wstaw je tutaj - niech każdy zobaczyć, co ASO wsadziło ci do auta.
jacek - 2009-04-19, 15:36
Ale złodziej nie ukradnie. W tej plątaninie kabli nikt się nie połapie
jarek - 2009-04-19, 17:31
te kable przy aku. sa najlepsze
Seal - 2009-04-19, 19:24
Tu nie ma co się śmiać panowie tylko płakać Proponuje wysłać te zdjęcia do Renault Polska.Niech zobaczą jak ich ASO dba o wizerunek marki
G-Boy - 2009-04-19, 20:07
jesli kolega Mariusz jest zainteresowany poprawieniem tej maniany i doprowadzeniem tego "montazu" do porzadku - niech sie do mnie odezwie - gg5573651 lub mailem adamstachATgmail.com - moze bede mogl cos pomoc w tej kwesti..
jackthenight - 2009-04-20, 20:17
Oj to G-Boy pochwal się jak możesz pomóc :) Właścicielem Jaszpol-u jest np. twój wujek czy jak ? hihih
Mariusz - 2009-04-21, 06:58
Zadzwonili do mnie bardzo szybko po tym jak wysłałem do nich e-mail ze zdjęciami.Jestem umówiony na jutro
wieza - 2009-04-21, 07:00
mariusz ta zniewaga krwi wymaga ;)
G-Boy - 2009-04-22, 18:06
jackthenight napisał/a: | pochwal się jak możesz pomóc |
Chociaz tak, ze moze pomoc w rozmowie z Jaszpolem z Łodzi (a to chyba glowny oddzial) - bowiem jestem z nimi w kontakcie z racji zlotu..ale skoro aso juz zadzialalo - nie bede mieszal wiecej.. ;) Nie zalezy mi na krwawych akcjach...ale zeby wszyscy byli zadowoleni.. :)
Mariusz - 2009-04-22, 20:25
Dzięki G-BOY za chęć pomocy.Sprawę załatwiłem sam z Jaszpolem.Poprawili mi alarm, sprawdzili koła.Generalnie poruszyłem parę kwestii które mnie denerwowały w moim aucie.Muszę powiedzieć,że jestem miło zaskoczony w sposób jaki mnie obsłużyli,a całą naprawę osobiście pilnował kierownik serwisu.
jackthenight - 2009-04-22, 22:31
Czytają forum, już byli przygotowani na twój przyjazd. A wiem z pewnych źródeł, że nasze forum czytają na pewno.
Mariusz - 2009-04-23, 06:41
bardzo prawdopodobne bo jak pojawiłem się w serwisie to panu obsługującącemu pojawił się mój uśmiech na twarzy
G-Boy - 2009-04-23, 17:10
No widzisz..dlatego jak dlugo siedze w Pikurze - tak jeszcze zlego slowa na Jaszpol nie slyszalem :P Kazdemu sie zdazy czasem fuche odstawic albo miec zly dzien..
jackthenight - 2009-04-24, 09:50
G-Boy napisał/a: | No widzisz..dlatego jak dlugo siedze w Pikurze - tak jeszcze zlego slowa na Jaszpol nie slyszalem :P Kazdemu sie zdazy czasem fuche odstawic albo miec zly dzien.. |
No widzisz, to masz pierwszy udokumentowany przykład.
A partactwo trzeba tępić wszystkimi możliwymi sposobami, i nagłaśniać jak to tylko możliwe.
To nie tylko od jednej osoby zależy maniana tego montażu, tylko od minimum dwóch.
Mariusz - 2010-09-25, 12:35
Witam.
Dzisiaj ze swoją Sanderką byłem na przeglądzie serwisowym. Bardzo dokładnie sprawdzili autko, wymienili olej (własny). Od pewnego czasu denerwowały mnie dziwne odgłosy ze silnika przy obrotach ok 1500. Zaraz przed przeglądem oczywiście zgłosiłem to serwisowi. Bez problemu przyjeli zgłoszenie.Po przeglądzie mechanik jeszcze raz wysłuchał mojego problemu ze silnikiem. Po paru przygazówkach i utrzymywaniu na obrotach ok1500 potwierdził moje spostrzeżenia i wspólnie z innym mechanikiem podejrzewają pompę wody lub coś z rozrządem .Wspomniałem im w jaki sposób rozwiązał sobie kol JACKTHENIGHT bo zdaje się,że miał podobny problem. Stwierdzili jednak, że wezmą samochód do serwisu zdiagnozują i usuną usterkę w ramach gwarancji . Ku mojemu zaskoczeniu od razu powiedzieli, że to nie jest moja wina poprzez złe użytkowanie samochodu. Wszystko odbyło się w przyjemnej atmosferze,autko umyte i co ważne bez żadnych podpisów jak to było w Intercar. Jestem bardzo zadowolony z tego serwisu.
Pozdrawiam
jackthenight - 2010-09-25, 13:39
A ile zapłaciłeś ?
Mariusz - 2010-09-25, 18:54
315zł (olej własny)
tomi - 2010-09-25, 20:02
A musiałeś podpisać oświadczenie o możliwości utraty gwarancji, przy własnym oleju?
Mariusz - 2010-09-25, 20:45
Żadnych oświadczeń oraz żadnych podpisów
Mariusz - 2010-09-28, 16:45
No i po wizycie w serwisie. Została wymieniona pompa wody oraz rozrząd (gwarancyjnie). Teraz jest bardzo cichutko. Podoba mi się współpraca z serwisem Jaszpol Zgierz (POLECAM). Żadnego mlaskania oraz żadnych zbędnych rozmów.Panowie naprawdę podeszli do tematu bardzo profesjonalnie. Duży pozytyw
stempik - 2010-09-28, 18:35
Mariusz napisał/a: | Podoba mi się współpraca z serwisem Jaszpol Zgierz |
Dawno dawno temu, kiedy i moje autko podlegało jeszcze gwarancji serwisowane było w Jaszpolu i zawsze z ich usług byłem zadowolony.
Dosłownie w ostatnim tygodniu gwarancji wymienili mi końcówkę drążka i nigdy nie było z ich strony żadnych uwag.
A wiadomo że jestem troszkę marudny.
|
|