|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Naprawa blacharska
maz9 - 2021-07-23, 06:03 Temat postu: Naprawa blacharska Mam niewielką stłuczkę mojej Dacii. Serwis krzyknął powyżej 10 tys zł. Do naprawy wymiany maska wzmocnienie chłodnica oraz jakiś plaster miodu przed chłodnicą - cokolwiek to jest. Lampa do sklejenia a zderzak bym zostawił bo wygląda ok. Zastanawiam się czy serwis nie przegiął i gdzie na ślasku szukać tańszego warsztatu i częśći. Chce kupić jakieś orginały. Macie jakieś doświadczeni apo za naprawami w ASO ?
dudu$ - 2021-07-23, 06:44 Temat postu: Re: Naprawa blacharska
maz9 napisał/a: | Mam niewielką stłuczkę mojej Dacii. Serwis krzyknął powyżej 10 tys zł. Do naprawy wymiany maska wzmocnienie chłodnica oraz jakiś plaster miodu przed chłodnicą - cokolwiek to jest. Lampa do sklejenia a zderzak bym zostawił bo wygląda ok. Zastanawiam się czy serwis nie przegiął i gdzie na ślasku szukać tańszego warsztatu i częśći. Chce kupić jakieś orginały. Macie jakieś doświadczeni apo za naprawami w ASO ? |
O jakiej Dacii rozmawiamy? o Dokkerze którego masz w opisie? Jeżeli szukasz oryginalnych używanych części, polecam skontaktować się z użytkownikiem Toka93, zazwyczaj ma dużo gratów do Dacii w przystępnej cenie. Co do samej kwoty jaka krzyknął serwis to według mnie nie jest wygórowana. 2 lata temu posiadałem Lodgy czyli bliźniaczą konstrukcję przodu auta, którą niestety rozbiłem. Do wymiany miałem wzmocnienie, pas przedni, zderzak ( jako komplet ze wszystkimi kratkami typu plaster miodu) , atrapę, chłodnice klimatyzacji i wody, zawiasy maski, maskę i kilka innych plastików znajdujących się pod maską. Za same oryginalne części używane i niektóre praktycznie nowe zdjęte z nowego auta zapłaciłem 6 tyś zł. Nie wiem czy ceny części do tych modeli spadły w dół ale jeżeli ASO krzyknęło tobie 10 tys zł za części + robociznę to chyba jest to dobra kwota. Najlepiej wstaw foty
maz9 - 2021-07-23, 11:29
jeszcze raz, Dacia dokker jakiś mały silniczek benzyna bez klimy
dudu$ - 2021-07-23, 11:51
Na Twoim miejscu otworzył bym maske i sam zobaczył co faktycznie jest uszkodzone. Zrobić listę i szukać części na allegro. Jak zdejmiesz przedni zderzak to pozostałe rzeczy powinieneś dać radę wymienić samemu, ponieważ są na spinki/ zatrzaski a ewentualnie pas przedni jest przykręcany na śruby. Według mnie tragedii nie ma. nie wiem czy nie spróbował bym pobawić się samemu.
keisyzrk - 2021-07-23, 12:55
No takie ceny ma ASO..szukaj używanych części w kolorze i sam wymień co trzeba;)
maz9 - 2021-07-30, 09:09
Temat ogarnięty
maska 1500-2 tys
malowanie 900
wzmocnienie 170
błotnik prostowanie
lampa klejenie
robiocizna montaz montaz 350z netto
Warszat znam także nie będzie żle
wszystko razem ok 3500 plus zapas 1500 na coś co wyskoczy w trakcie np podłużnica
W renault są drożsi od Audi a wymiana oleju w dokkerze 200 zł mniej niż w BMW x7 w Aso.
W głowie im się przewraca - im znaczy w Renault
|
|