|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Korzystanie z muzyki z telefonu w sandero iii
leszek234 - 2021-11-14, 14:12 Temat postu: Korzystanie z muzyki z telefonu w sandero iii Nie wiem jak zorganizować muzykę w telefonie aby po naciśnięciu "multimedia" pojawiała mi się lista albumów w telefonie. W tej chwili samochód korzysta tylko z muzyki umieszczonej w aplikacji "Muzyka" na telefonie, potrafię uruchomić poszczególny album z poziomu telefonu ale w samochodzie przycisk "Lista" jest cały czas nieaktywny. Gdzie w telefonie musi być umieszczona moja muzyka (jaki folder) aby samochód poprawnie wyświetlał listę albumów?
Łukasz_M - 2021-11-14, 15:02
Po Bluetooth odtwarzane są utwory wybrane na telefonie. Bluetooth nie wysyła całej listy raczej. Przycisk lista działa z muzyką z pendrive
leszek234 - 2021-11-14, 16:31
Szkoda, liczyłem na większą kontrolę po bluetooth, w każdym bądź razie dziękuję za pomoc/
Dymek - 2021-11-16, 09:18
Łukasz_M napisał/a: | Po Bluetooth odtwarzane są utwory wybrane na telefonie. Bluetooth nie wysyła całej listy raczej. Przycisk lista działa z muzyką z pendrive |
Nie jest to prawdą. Po bluetooth można na MN zobaczyć zarówno listę utworów, jak i listę albumów, oraz wybierać je z poziomu ekranu MN (oczywiście bez wyświetlania okładek). Jeden warunek- najpierw trzeba "odpalić" jakąś aplikację muzyczną na telefonie aby zainicjować odtwarzanie. Wtedy dopiero aktywuje się zakładka "LISTA" i można wybierać utwory z ekranu samochodu.
Piszę o MN2 i MN3, ale na pewno w nowej generacji multimediów Dacii jest identycznie.
Łukasz_M - 2021-11-16, 10:22
Faktycznie tak jest. U mnie też zadziałało. Zazwyczaj nie używam blutooth więc się pomyliłem.
|
|