|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Media Nav 8 cali Duster II FL - seryjna folia ochronna
mati_luk - 2022-03-11, 15:09 Temat postu: Media Nav 8 cali Duster II FL - seryjna folia ochronna Cześć,
Właśnie odebrałem nowego Dustera i mam zagwozdkę z folią na ekranie. Wydawało mi się, że powinna być w nowym aucie folia z zaznaczonym jednym rogiem skąd zacząć odklejanie. Mój nie miał nic takiego, zapomniałem w sumie zapytać. I nie wiem czy dealer zdjął, czy teraz inną naklejają i nie ma tego "znacznika"?
Cały ekran jest dosyć matowy. I nie wiem czy powierzchnia szklana jest tak wykończona, czy może nie zdjąłem folii fabrycznej, która jest tak dobrze nałożona :) a nie chcę gmerać za bardzo, bo jak jednak jest folia, to niech będzie.
Ma ktoś z tym doświadczenie?
Pzdr, Mateusz
Krystian67 - 2022-03-12, 09:18
Mamy tel . Zawsze mozesz zadzwonic do sprzedawcy , albo podjechac. Wybór należy do Ciebie.
tomkasz - 2022-03-12, 11:34
mati_luk napisał/a: | Właśnie odebrałem nowego Dustera i mam zagwozdkę z folią na ekranie. Wydawało mi się, że powinna być w nowym aucie folia z zaznaczonym jednym rogiem skąd zacząć odklejanie. Mój nie miał nic takiego, zapomniałem w sumie zapytać. I nie wiem czy dealer zdjął, czy teraz inną naklejają i nie ma tego "znacznika"?
Cały ekran jest dosyć matowy. I nie wiem czy powierzchnia szklana jest tak wykończona, czy może nie zdjąłem folii fabrycznej, która jest tak dobrze nałożona :) a nie chcę gmerać za bardzo, bo jak jednak jest folia, to niech będzie.
Ma ktoś z tym doświadczenie? |
Tak mam. Podpowiadam: oryginalne zabezpieczenie jest mniejsze od ekranu i wyraźnie by je było widać naklejone. Ekran pod spodem jest cały matowy i nie ma więcej naklejek. Podejrzewam, że zdjęli bo taki jest standard wydawki w tym ASO. To zabezpieczenie jest pozostawione raczej w pokazowych autach czy zastępczych. Sama jego funkcja to nie zarysowanie przy montażu i teście (u dilera czy w fabryce).
mati_luk - 2022-03-22, 12:24
Dzięki za odpowiedzi. Wczoraj byłem w ASO i przy okazji upewniłem się, że jest jak mówisz tomkasz :)
|
|