DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Luz na fotelu kierowcy - sandero 3

Michu1107 - 2022-09-25, 20:21
Temat postu: Luz na fotelu kierowcy - sandero 3
Hej, tydzień temu odebrałem sandero i mam problem z fotelem kierowcy. Przy wsiadaniu czuć i słychać takie stuknięcie w fotelu jakby był luz między fotelem a podłogą. Jak próbuje ruszyć siedzeniem czy oparciem to wszystko sztywne. Jak już siedzę to też nic nie stuka, nie czuć luzu. Z fotelem pasażera wszystko ok. Miał ktoś podobnie? Chciałbym się najpierw Was doradzić zanim pojadę do ASO bo być może nie ma sensu grzebać żeby nie zrobili jeszcze gorzej.
chrom6 - 2022-09-26, 10:11

fotel z regulacją wysokosci?
Michu1107 - 2022-09-26, 12:04

chrom6 napisał/a:
fotel z regulacją wysokosci?

Tak, sprawdzalem bo myślałem że to przez regulację właśnie ale w najniższym i najwyższym też stuka przy wsiadaniu.

chrom6 - 2022-09-26, 13:20

prawdopodobnie mocowanie mechanizmu regulacji niedokręcone, niech ASO rozwiązuje zagadkę. u mnie nic nie stuka a waże 85 kg
Michu1107 - 2022-09-26, 13:51

Ok, dzięki za podpowiedź.
Michu1107 - 2022-09-26, 20:15

chrom6 napisał/a:
prawdopodobnie mocowanie mechanizmu regulacji niedokręcone, niech ASO rozwiązuje zagadkę. u mnie nic nie stuka a waże 85 kg

Byłem w aso, sprawdzili i twierdzą że wszystko jest ok fotel musi mieć luz bo musi się przesuwać i te modele tak mają, u pasażera też niby słyszeli luz którego z kolei ja nie słyszę. Jakby się pogorszyło i fotel zaczął by sie bujać to mam przyjechać.

jan ostrzyca - 2022-09-26, 21:23

Michu1107 napisał/a:
chrom6 napisał/a:

Byłem w aso, sprawdzili i twierdzą że wszystko jest ok fotel musi mieć luz bo musi się przesuwać i te modele tak mają, u pasażera też niby słyszeli luz którego z kolei ja nie słyszę. Jakby się pogorszyło i fotel zaczął by sie bujać to mam przyjechać.

Typowe zagrywki serwisu dacia:
1. nic się nie dzieje
2. ten typ tak ma
3. przeszkadza to panu?
4. pewnie pan sam popsuł

Radzę się przyzwyczajać.

Mam trzy wozy z regulacją fotela. Tylko w dacii się buja i stuka.

Michu1107 - 2022-09-27, 12:19

Dam sobie spokój z tym, nie jest to tak bardzo wkurzające żebym jeździł po serwisach. Byłem, sprawdzili, jak zacznie się bujać to pojadę znowu. Przy okazji sprawdzili zbieżność bo znosiło mnie na prawo i miałem przekrzywioną kierownicę, okazało się że zbieżność byla źle ustawiona fabrycznie.