|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Podłokietnik opada i nie da się go zablokować
dudu$ - 2023-03-16, 22:38 Temat postu: Podłokietnik opada i nie da się go zablokować Cześć,
Pacjent Dacia Duster II, problem jest z podłokietnikiem. Jest to chyba tz. podłokietnik kapitański ( 877001871R). Problem polega na tym, że nie da się go zablokować - opada na dół. Wiem, że w tym aucie był już z tym problem i naprawiali coś w nim gdy auto było na gwarancji pomogło na pewien czas i znowu jest to samo. Miał może ktoś podobny problem?
Prezes - 2023-03-16, 22:40
Pewnie zapinka wypadła. Ja tak miałem jak ją zdemontowałem i potem pod sprzedaż zamontowałem na powrót, to nie do końca ją włożyłem i po jakimś czasie odpadła. Przy drugiej próbie się udało. Jest filmik niemiecki na youtube instruktażowy, którym się podpierałem
dudu$ - 2023-03-16, 22:49
Prezes napisał/a: | Pewnie zapinka wypadła. Ja tak miałem jak ją zdemontowałem i potem pod sprzedaż zamontowałem na powrót, to nie do końca ją włożyłem i po jakimś czasie odpadła. Przy drugiej próbie się udało. Jest filmik niemiecki na youtube instruktażowy, którym się podpierałem |
dzięki za info masz może jakiś link do tego filmiku? Ciężko się do tej zapadki dostać ?
Prezes - 2023-03-16, 22:57
dudu$ napisał/a: | dzięki za info masz może jakiś link do tego filmiku? Ciężko się do tej zapadki dostać ? |
Minutę szukania: https://www.youtube.com/watch?v=y2by_nWyLgk
6:20 wyjmowana zapinka
Ogólnie paluchami to robiłem. Zdjęcie tego proste, wsadzanie tego to kilkanaście podejść u mnie było
A dostęp prosty, rozsuwasz z tyłu tapicerkę, odczepiasz na dole, odchylasz i już jest dostęp
Powodzenia!
dudu$ - 2023-03-16, 23:02
Prezes, dzięki za pomoc. Jutro jak dzieciaki pozwolą będę walczył z tym podłokietnikiem :)
dudu$ - 2023-03-19, 17:55
Jutro spróbuję dobrać się do podłokietnika ale już teraz wydaje mi się , że u mnie nie będzie to problem z zawleczka ponieważ w mojej wersji podłokietnika jej po prostu nie ma.
Prezes - 2023-03-24, 14:01
Już teraz widziałem Twój nowy wątek, to ten szerszy podłokietnik, to rzeczywiście może być inna bajka.
Gratuluję autka!
wojtek013 - 2023-03-24, 20:15
Bo to nie jest "kapitański". Kiedyś +450 do wartości auta.
Fajny kolor
|
|