DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Logan II sandero Emulatora LPG , poziomu paliwa montaż

Mumin87 - 2023-10-06, 22:06
Temat postu: Logan II sandero Emulatora LPG , poziomu paliwa montaż
Potrzebuje zamontować w Daci Logan kombi 2019r 1.0 sce emulator LPG który ma prawidłowo wskazywać poziom pb.gdzie najlepiej się wpiąć do której wtyczki ktoś montował ma doświadczenie , gazownik u mnie zawołał za tą usługę 300 zł także chcem zrobić sam.

Emulatro ac FLE-P

dudu$ - 2023-10-07, 07:12

Sam nie wpinałem emulatora ale kiedy miałem takiego logana jak ty to gazownik emulator wpinał mi bezpośrenio pod wtyczke przy pompie paliwa pod tylną kanapą.
Mumin87 - 2023-10-07, 09:36

A czy ten emulator działał prawidłowo czy różnie jakie były wrażenia mam instalacje drag i emulator też stag
keisyzrk - 2023-10-07, 11:45

Ja mam Logan 1.2 i gaziarz też wpiął się koło baki paliwa.
Pierwszy emulator stag padł po ok.1 roku- został wymieniony w ramach gwarancji i już 4 lata działa bez zarzutu.

dudu$ - 2023-10-07, 20:25

Mumin87 napisał/a:
A czy ten emulator działał prawidłowo czy różnie jakie były wrażenia mam instalacje drag i emulator też stag

Działał normalnie czyli po każdym wyłączeniu zapłonu resetował wskazania poziomu paliwa. Jeżeli jechałem trasę non-stop np te 300km na LPG to paliwo ze wskaźnika schodziło jak przy jeździe na PB, ale wystarczyło zatrzymać się i wyłączyć zapłon i wszystko powracało do prawidłowych wskazań. Nie było to uciążliwe w uzytkowanu