|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Nowe zmiany w MediaNav?
Killer - 2024-02-29, 20:13 Temat postu: Nowe zmiany w MediaNav? Wyczytałem teraz TUTU , że w Renualt i Daci zmieniony zostanie program nawigacyjny z Google Maps na Here.
Już to działa w nowych autach? Kilka lat temu miałem taką apkę od Here na smartfonie i sprawnie działała i za darmo. Zrezygnowałem, bo w Daci było MediaNav i mi się spodobało bo już mało miałem "wymogów" z map.... .
Paweł - 2024-02-29, 21:08
U mnie fabryczna navi to Here
Black Dusty - 2024-02-29, 21:26
Killer napisał/a: | Wyczytałem teraz TUTU |
Może jednak tu
https://moto.pl/MotoPL/7,178770,30746316,google-maps-w-android-automotive-zyskal-rywala-dawna-nokia.html
Ważniejsze od wyczytania jest wyczytanie i zrozumienie.
Paweł napisał/a: | U mnie fabryczna navi to Here |
Tu nie mówi się o historii lecz o przyszłości.
Killer - 2024-02-29, 22:11
To samo co mój link, tylko błąd w TUTU bo jest tylko w jednym TU, najedź tam strzałką i zamieni ci się w "łapkę". Sory, bo źle potraktowałem podstawienie URL do TU i zrobiło się TUTU..
Killer - 2024-02-29, 22:15
Paweł napisał/a: | U mnie fabryczna navi to Here |
Czy teraz po aktualizacji już znajduje się Here? Nie dawno aktualizowałem i nic o tym nie wiem.
Dymek - 2024-03-01, 00:33
W fabrycznej nawigacji wbudowanej w MediaNav od zawsze były mapy od Here. Miałeś Here i masz Here 😋 Artykuł dotyczy nowo wprowadzanych systemów multimedialnych i nie ma nic wspólnego ze starymi generacjami, które siedzą w naszych Sandero.
Zresztą wbudowanej nawigacji mało kto używa począwszy od MediaNav3, większość podłącza smartfona i na ekranie MN korzysta z dowolnej nawigacji współpracującej z AndroidAuto.
tomekptk - 2024-03-01, 10:13
Dymek napisał/a: | W fabrycznej nawigacji wbudowanej w MediaNav od zawsze były mapy od Here. Miałeś Here i masz Here 😋 Artykuł dotyczy nowo wprowadzanych systemów multimedialnych i nie ma nic wspólnego ze starymi generacjami, które siedzą w naszych Sandero.
Zresztą wbudowanej nawigacji mało kto używa począwszy od MediaNav3, większość podłącza smartfona i na ekranie MN korzysta z dowolnej nawigacji współpracującej z AndroidAuto. |
Wielu producentów samochodów korzysta z map Here (Audi, BMW, Mercedes, Renault, Dacia i inne). Też czasami korzystam z wbudowanej nawigacji ze względu na wygodę – nie trzeba nic podłączać. Także wygodne są komunikaty o ograniczeniach prędkości, z którymi nie bardzo radzi sobie jeszcze ciągle Google Maps. Minusem są wysokie koszty aktualizacji map i brak bieżących informacji o ruchu drogowym. Dlatego w przypadku zagrożenia korkami wybieram Google i Android Auto.
|
|