|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Nie działa jedno światło do jazdy dziennej - logan II
ecomo - 2024-05-02, 20:42 Temat postu: Nie działa jedno światło do jazdy dziennej - logan II Myslałem, że przepalilo się jedno włókno w żarówce, ale po wymianie obu, dalej nie działa. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem żadnych informacji, które dotyczyły by mojego problemu. Nie świeci prawe światło do jazdy dziennej. Po wlaczeniu swiateł mijania, światło pozycyjne zapala się. Po lewej stronie jest wszystko w pożądku. Sprawdziłem kazdy jeden bezpiecznik w dwóch skrzynkach. Ze schematow widze, że nie ma bezpieczników odpowiedzialnych tylko za śdjd. W kazdym razie wszytkie bezpieczniki są ok.
Czy może ktoś z Was, drodzy użytkownicy tej zacnej marki, miał taki problem?
toka93 - 2024-05-03, 08:53
Czy, aby na pewno została wymieniona dobra żarówka? Kiedyś tak się zakręciłem, że wymieniłem inną żarowkę w lampie i dobre 30min dochodziłem dlaczego nowa żarówka nie świeci?
Dymek - 2024-05-03, 10:57
toka93 napisał/a: | Czy, aby na pewno została wymieniona dobra żarówka? | Chodzi o zarówkę od dziennych w roczniku 2013, więc tu raczej trudno o pomyłkę...
shrek - 2024-05-04, 20:40 Temat postu: Re: Nie działa jedno światło do jazdy dziennej - logan II
ecomo napisał/a: | Myslałem, że przepalilo się jedno włókno w żarówce, ale po wymianie obu, dalej nie działa. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem żadnych informacji, które dotyczyły by mojego problemu. Nie świeci prawe światło do jazdy dziennej. Po wlaczeniu swiateł mijania, światło pozycyjne zapala się. Po lewej stronie jest wszystko w pożądku. Sprawdziłem kazdy jeden bezpiecznik w dwóch skrzynkach. Ze schematow widze, że nie ma bezpieczników odpowiedzialnych tylko za śdjd. W kazdym razie wszytkie bezpieczniki są ok.
Czy może ktoś z Was, drodzy użytkownicy tej zacnej marki, miał taki problem? |
Sprawdź miernikiem czy masz 12v na kablach wchodzacych do oprawki.
Sprawdź czy z uch wychodzi 12 v na swiatla dzienne.
|
|