|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - sandero 3 2024 - wiązka halogenów
imajezior14 - 2025-04-07, 19:20 Temat postu: sandero 3 2024 - wiązka halogenów Kupiłem lekko puknięte sandero z 2024 roku. Seryjnie auto miało halogeny jednak nie było wiązki. Jestem na etapie składania auta i nigdzie na allegro/olx nie mogę znaleźć wiązki halogenów ani nie mogę namierzyć wtyczki gdzie ta wiązka powinna być wpięta. Czy ktoś jest w stanie pomóc mi rozwiązać ten problem? :)
Druga sprawa- pod jaką nazwą szukać uszczelki górnego pasa przedniego? uszczelka, która znajduje się na pasie koło zamka maski.
Czajo - 2025-04-08, 07:57
odezwij się do kolegi @toka93 na tym forum lub przez jego stronę czescidacia.pl
toka93 - 2025-04-08, 08:38
Wiązka ma połączenie na lewej podłużnicy. Najlepiej dobrać wiązkę po numerze VIN, ponieważ zależnie od ilości czujników jest ona różna.
Co do uszczelki to duża zagadka, bo nie potrafię tego element odnaleźć w katalogu. Nie ma go ani przy pasie przedni, ani przy atrapie, równiez w uszczelnieniach pojazdu.
DrOzda - 2025-04-08, 11:05
Jeśli była wiązka to ktoś musiał ją po prostu uciąć tam gdzie łączy się z grubszą. Chyba najtańszym rozwiązaniem będzie po prostu dorobienie jej z pojedynczych przewodów owiniętych taśmą. Złączki do halogenów można zdaje się kupić, a jak nie to wykorzystać kostki złączek z jakiegoś rozbitka.
imajezior14 - 2025-04-08, 13:39
toka93 napisał/a: | Wiązka ma połączenie na lewej podłużnicy. Najlepiej dobrać wiązkę po numerze VIN, ponieważ zależnie od ilości czujników jest ona różna.
Co do uszczelki to duża zagadka, bo nie potrafię tego element odnaleźć w katalogu. Nie ma go ani przy pasie przedni, ani przy atrapie, równiez w uszczelnieniach pojazdu. |
VIN: UU1DJF00373333589
W moim przypadku z przodu nie było w ogóle czujników parkowania więc wiązka powinna iść od lewej podłóżnicy do obu halogenów, dobrze rozumiem?
toka93 - 2025-04-08, 14:54
Tak powinno być. Sprawdziłem po numerze VIN i wiązka jest nie do zamówienia w Polsce.
Mam wiązkę do halogenów z innych modeli o ile przy halogenach będzie pasowała to już przy podłużnicy nie mam pewności.
imajezior14 - 2025-04-09, 12:00
toka93 napisał/a: | Tak powinno być. Sprawdziłem po numerze VIN i wiązka jest nie do zamówienia w Polsce.
Mam wiązkę do halogenów z innych modeli o ile przy halogenach będzie pasowała to już przy podłużnicy nie mam pewności. |
Taka wtyczka jest przy podłużnicy, 4 pinowa. Miałbyś coś takiego pasującego?
|
|