DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - Duster 3 2024 MN Live 10" brak wyświetlania trasy nawig

dacialoganmcv - Wczoraj 10:59
Temat postu: Duster 3 2024 MN Live 10" brak wyświetlania trasy nawig
Witajcie, jest Duster Extreme z MN Live 10" i w menu licznika po prawej stronie nie wyświetla się nic odnośnie nawigacji przy zaplanowanej trasie. Widać flagę i dwukropek, ale żadnych danych odnośnie trasy. W Instrukcji napisane jest, żeby odnieść się do instrukcji nawigacji. A w tej nic nie ma, poza tym, że zależy to od wersji. W mojej już nic więcej nie dało się doposażyć, więc nie wiem za bardzo z czym to ugryźć. Auto było ostatnio na serwisie, gdzie aktualizowali wszystkie sterowniki plus radio, bo wszędzie były problemy z elektroniką.

Radio też jest zaktualizowane, ale usunęli jeden problem, przyszedł drugi. W kwestii nawigacji na zegarach nic się jednak nie zmieniło.

Killer King - Wczoraj 13:30

Ciekawe.
Navi masz po android auto czy mapy zainstalowane w pamięci radia ?

dacialoganmcv - Wczoraj 13:37

Mapy są online, zaciągają się w czasie rzeczywistym od Here. Coś jak Google Maps. W radiu masz kartę Orange z ważnością na 7 lat aktualizacji. Tak samo aktualizacja radia zaciąga się sama, komunikat tylko informuje, że za następnym otwarciem drzwi aktualizacja będzie wgrana. Samo radio to jeden wielki tablet z Androidem.
malygabrys - Wczoraj 16:05

W moim - wersja Extreme bez navi fabrycznej, nawigacja googla z telefonu - wyświetla wskazówki nawi na "liczniku"
Killer King - Wczoraj 16:15

Nie testowałem wbudowanej Navi.
Przez Android Auto leci po liczniku i jest wszystko oki.

BLACHA_997 - Wczoraj 16:32

Z tego co wiem Here nie wyświetla manewrów na wyświetlaczu wskaźników. Taka opcja możliwa jest na pewno w mapach Googl'a i chyba Waze.
Killer King - Wczoraj 16:46

Potwierdzam, że Waze leci po liczniku.
dacialoganmcv - Wczoraj 20:01

Właśnie chodziło o wbudowane Here, a nie Android Auto. W Renault działa normalnie, tutaj musieli obciąć funkcjonalność, aby w Dacii było gorzej... Żenujące.