| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Sandero II Spryskiwacze przedniej szyby
katar - 2025-10-23, 10:47 Temat postu: Sandero II Spryskiwacze przedniej szyby Witam,
czy moglby ktos wstawic zdjecie jak w jego Sandero II wyglada polaczenie wezyka do spryskiwaczy przedniej szyby? Na zalaczonym zdjeciu zastalem taka sytuacje - wydaje mi sie ze czegos pomiedzy brakuje bo czarnej koncowki zlaczki z lewej nie da sie podlaczyc pod zlota koncowke z prawej.
Pozdrawiam
MartinezTychy - 2025-10-23, 14:14
Ktoś już tu był.
Kawałek wężyka gumowego zakładasz na obie końcówki, z tą różnicą, że na tej mosiężnej opaska metalowa by wężyk się nie zsuwał.
Dymek - 2025-10-23, 14:46 Temat postu: Re: Sandero II Spryskiwacze przedniej szyby
| katar napisał/a: | | ...wydaje mi sie ze czegos pomiedzy brakuje bo czarnej koncowki zlaczki z lewej nie da sie podlaczyc pod zlota koncowke z prawej. | Po prostu ktoś tam wsadził tą złotą rurkę i jak toto wyjmiesz to wężyk powinien wejść na plastikowy łącznik.
Normalnie wygląda to tak jak poniżej- łącznik wężyka siedzi w czarnym haczyku na ścianie grodziowej zaraz za kielichem, który u Ciebie chyba widzę (bo u mnie akurat dali biały, samoprzylepny haczyk, który odkleił się zaraz po zakupie i tak to zostawiłem)...
katar - 2025-10-23, 15:56
Dzieki za szybka odpowiedz :)
|
|