| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Sandero III Android auto
Michał B24 - 2025-12-11, 10:44 Temat postu: Sandero III Android auto Po jakimś update telefonu, zmienił się głos asystenta Google i przestaliśmy się dogadywać.
Kontakty wybierane głosowo, które kiedyś głosowo wywoływałem bez problemu, teraz są nie do wywołania. Nie są to jakieś wyszukane hasła, a proste słowa. Mówię Olga, a on rozpoznaje jako dwa słowa Ol Ga i mówi, ze nie ma takiego kontaktu. Poza tym, wywołanie głosowe, włączam i jest cisza, a wczesniej pytał sie do kogo chcę zadzwonić. Jak mówię od razu, to mówi, że nie wybrałem żadnego kontaktu.
Tez macie takie problemy?
Piniasty - 2025-12-15, 13:19
Myślę, że to sprawa twojego producenta telefonu. Coś spierdzielili moze. A może z automatu update pzrestawił asystenta google na gemini lub cos innego ich? Warto sprawdzić w ustawieniach asystenta google
Michał B24 - 2025-12-16, 11:56
To oczywiście wina ustawień telefonu, nie auta. Wygląda, że juz się mnie troszkę nauczył. Ale dalej lekko bezsensowne pytania zadaje. Najpierw informuje, ze nie wybrałem do kogo chce zadzwonić nie pytając o to wcześniej. Od razu wyjeżdża z taka informacją.
|
|