| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Serwis olejowy - kluczyk - problem ze skasowaniem.
tkmk - 2026-04-03, 16:52 Temat postu: Serwis olejowy - kluczyk - problem ze skasowaniem. Dokker 1.6 SCe LPG 2017r.
Zawsze kasowałem serwis olejowy przez DDT4ALL, a tym razem kasuję i po przejechaniu paręset metrów kluczyk ponownie się pojawia. Nie daje się skasować.
Czy ktoś może coś doradzić?
Jarekf3d - 2026-04-07, 19:47
Mam to samo w 1.0 tce mogę skasować tylko na 300km
Dymek - 2026-04-08, 10:59
Sprawdzić w programie oba wpisy okresów (w km i w dniach), albo w ddt4all, albo w apce Dacia Service Reset. Może coś się poprzestawiało. Ja używam apki i faktycznie przy ostatnim resecie musiałem poprawić te wpisy, nie wiem czemu.
tkmk - 2026-04-08, 20:30
Od lat kasuję w ddt4all, zawsze ustawiam okresy w km i w dniach. Nigdy nie było problemów, a teraz nie chce się zapisać na stałe. Niby znika kluczyk, ale po przejechaniu pół kilometra przy ponownym włączeniu zapłonu ponownie jest kluczyk.
Dymek - 2026-04-09, 07:50
No to nie wiem, nie pamiętam żeby ktoś tu takie coś zgłaszał... Może spróbuj po takim udanym wykasowaniu odłączyć akumulator na dłużej?
Jarekf3d - 2026-04-09, 17:13
Dacia Service Reset mam pytanie odnośnie tej apki. mam wpięte interfejs w obd2 i nie mogę się połączyć w tej apce dacia ... Normalnie carscaner się łączy moge robić wszystko kasować błędy itp wchodzę a w apkę Dacia Service Reset i klikam choose i nie mam żadnego wyboru jak by apka z niczym nie mogła się połaczyć. wyłączałem apkę car scanner ale nic to nie dało.
P_Floyd - 2026-04-10, 07:49
Dzisiaj rano kasowałem przez Dacia Reset. U mnie ta aplikacja się nazywa Service Reset. Wkładam obd II do złącza, włączam bluetooth i odpalam aplikację. W miejscu "DEVICE" wybieram mój obd II, który tam się pojawia i naciskam connect. Tak też robiłem dzisiaj i nie było problemu z połączeniem.
Dymek - 2026-04-10, 10:14
| Jarekf3d napisał/a: | | Dacia Service Reset i klikam choose i nie mam żadnego wyboru jak by apka z niczym nie mogła się połaczyć... | A gdzie masz tam to "choose"?
Jeżeli bluetooth w smartfonie jest włączony a interfejs jest sparowany i widoczny w urządzeniach, to w apce Service Reset masz tylko wybór "Device", gdzie wybierasz swój interfejs po nazwie. Dalej "Connect" i wszystko dzieje się samo- na dole pojawia się uprzejmy komunikat "Connected to ..."
Jarekf3d - 2026-04-11, 16:59
Właśnie u mnie to nie działa nie wiem czemu.
piotrek400 - 2026-04-14, 19:56
1.0 tce kasujesz przy użyciu przycisków na kierownicy, po włączeniu zapłonu.
Dymek - 2026-04-15, 08:03
| Jarekf3d napisał/a: | | Właśnie u mnie to nie działa nie wiem czemu. |
Teraz dopiero zauważyłem, chodzi o Joggera?...
Chyba jeszcze nikt nie potwierdził, że apka Service Reset w ogóle współpracuje z nowszymi Daciami. Ona była dedykowana do wszystkich modeli generacji "przed Dusterem II"- czyli zegary takie jak widać na grafice w apce.
Jarekf3d - 2026-04-18, 19:25
| piotrek400 napisał/a: | | 1.0 tce kasujesz przy użyciu przycisków na kierownicy, po włączeniu zapłonu. |
Mogę zresetować tylko max na 300km na więcej nie daje rady.
Jarekf3d - 2026-04-18, 19:25
| Dymek napisał/a: | | Jarekf3d napisał/a: | | Właśnie u mnie to nie działa nie wiem czemu. |
Teraz dopiero zauważyłem, chodzi o Joggera?...
Chyba jeszcze nikt nie potwierdził, że apka Service Reset w ogóle współpracuje z nowszymi Daciami. Ona była dedykowana do wszystkich modeli generacji "przed Dusterem II"- czyli zegary takie jak widać na grafice w apce. |
Tak jogger...
|
|