| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Dacia Lodgy MY2020 diesel czujnik kąta skrętu kierownicy ABS
endriu333 - 2026-04-18, 12:26 Temat postu: Dacia Lodgy MY2020 diesel czujnik kąta skrętu kierownicy ABS Cześć,
Mam problem z Lodgy z 2020r. Silnik diesla. Na postoju zapaliła mi sie kontrola trakcji i zaczął migac ABS. Po podpięciu komputera wyskakują 3 niekasowalne błędy ( łącze się Autoxscan oraz DiagPro) związane z katem skręty, ze brak adaptacji itd. Gdy chcę zrobić adaptację przez komputer to otrzymuje komunikat ze "warunek nie spelniony". Przeglądając internet natrafiłem na zagraniczny filmik, gdzie był podobny problem i ktoś zweryfikował bezpiecznik 15A i był spalony- wymienil go i po uruchomieniu bez komputera zaadoptował czujnik kata skretu i ikonki zgasly- był to chyba duster. U mnie faktycznie bezpiecznik 15A tez był przepalony, wymieniłem go na nowy ale zarówno adaptacja reczna jak i przez komputer nic nie daje- tzn. Komputer cały czas zgłasza problem "warunek nie spelniony". Rozegrałem kolumnę kierownicy i zwijak nie wyglada na uszkodzony. Brak mi juz pomysłów co jeszcze moge zrobić aby wyeliminować ten błąd.
|
|