| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Jednorazowa wymiana żarówki tylnej klapy
mercurysable - 2026-09-14, 16:15 Temat postu: Jednorazowa wymiana żarówki tylnej klapy Czy da się wymienić a nie wyrzucać , tak da się ale tylko raz
gg - 2026-09-14, 20:26
U mnie wyłamał się zatrzask (za drugim razem) ale naprawiłem. Teraz pewnie trzeba będzie kupić nową lampkę bo pewnie połamie się cała.
Dymek - 2026-09-15, 09:33 Temat postu: Re: Jednorazowa wymiana żarówki tylnej klapy
| mercurysable napisał/a: | Czy da się wymienić a nie wyrzucać , tak da się ale tylko raz |
To jest przykład- jak zmienić konstrukcję lampki, żeby udupić finansowo klienta i zwiększyć ilość elektroodpadów.
I takimi właśnie rzeczami powinny się zajmować Unijne instytucje regulacyjne...
Sugeruję przeniesienie na kącik techniczny
dudu$ - 2026-09-15, 20:23
Nie ma się co bawić w rozcinanie i próby naprawienia tych lampeczek, gdy komplet Ledów od Nissana Sereny pasują jeden do jednego i rozwiązują problem na stałe. Ewentualnie można kupić oryginalne Od Dustera 2 po FL bo ta już seryjnie siedzą LEDy ale nie pamiętam czy złącze jest takie same
MartinezTychy - 2026-09-16, 08:29
Złącze jest takie samo w ledowej, cena powala na kolana 227 zł, ale diabeł tkwi w szczegółach lampka od polifta jest nieco węższa, pozostaje szpara 2mm przez którą będzie dostawać się wilgoć, kusz i sól drogowa pod blendę, ori lampka około 70 zł w ASO.
dudu$ - 2026-09-16, 19:20
| MartinezTychy napisał/a: | | Złącze jest takie samo w ledowej, cena powala na kolana 227 zł, ale diabeł tkwi w szczegółach lampka od polifta jest nieco węższa, pozostaje szpara 2mm przez którą będzie dostawać się wilgoć, kusz i sól drogowa pod blendę, ori lampka około 70 zł w ASO. |
Jeżeli tak faktycznie jest to nie pozostaje nic innego jak kupna zamiennikami którym pisałem powyżej. Pasuje idealnie świeci dobrze, same plusy
|
|