DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - 3xBMW=3X trup na drodze

jan ostrzyca - 2009-07-15, 07:02
Temat postu: 3xBMW=3X trup na drodze
Nie chcę drażnić kozaków z forum BMW, ale ten artykulik mówi sporo o mentalności właścicieli beemek.

http://wiadomosci.gazeta....W_nie_zyje.html

borys68 - 2009-07-15, 08:18

Dwóch debili mniej. Nagrodę Darwina im!
Szkoda tylko Człowieka z Cytrynki ...

Borys

dogberry - 2009-07-15, 08:21

Codziennie dochodzi do około 134 wypadków w których ginie prawie 14 osób a 170 jest rannych. Jako, że BMW jest jednym z popularniejszych marek samochodów w Polsce (chodzi o używki) to normalne, że będzie z nimi dużo wypadków.
laisar - 2009-07-15, 09:09

Cytat:
BMW jest jednym z popularniejszych marek samochodów w Polsce (chodzi o używki)

W ogóle? Jakoś nie wydaje mi się - pierwszy z brzegu raport (ale dość reprezentatywny, patrząc na inne):

http://www.autocentrum.pl..._414928110.html

- BMW na 7. pozycji: niby nieźle, ale w liczbach to np tylko trochę ponad 38 tys. szt. z prawie 650 tys. pierwszej dziesiątki, czyli niecałe 6%.

Za to zapewne masz rację z tą popularnością jeśli chodzi o pewną podgrupę kierowców - młodziaków, 20-25 lat. I efekty właśnie widać...

DUCATI - 2009-07-15, 10:48

Ciekawe czy w czarnym kolorze...
Seal - 2009-07-15, 11:08

BMW = Będziesz Miał Wypadek i wszystko na temat :mrgreen:
gigi303 - 2009-07-15, 15:45

trzeba także spojrzeć z drugiej strony, o wypadkach innych aut po prostu się nie pisze bo nie budzą tyle kontowersji , np. według tej tabelki najwięcej zostało sprowadzonych VW, podejrzewam że uczestników kolizji tej marki wcale nie jest mniej niż BMW.

Utarło się że kierowcy BMW są "niebezpieczni", na pewno jest ziarno prawdy w tym wszystkim, ale są oni tak samo niebezpieczni jak reszta niedzielnych kierowców w innych markach, bo tak naprawdę większość owych opisywanych wypadków to brak rozumu i wyobraźni i bez różnicy czy taki człowiek będzie jechał BMW czy VW, w efekcie i tak przy dużym szczęściu będzie tylko "kraksa" i szrot do ponownego klepania.

laisar - 2009-07-16, 01:01

Tabelki na to nie ma, ale z grubsza chodzi chyba o to, że np 50% kierowców w wieku 20-25 lat jeździ BMW (albo na odwrót: przykładowo 50% BMW należy właśnie do owej grupy). I jak się wydaje, jest to rzecz właściwie niespotykana w żadnej innej grupie kierowców ani marek samochodów...

Owszem, to stereotyp - ale znowu: np 3/4 wypadków z udziałem BMW zdaje się go potwierdzać...

(Wartości wyłącznie przykładowe, a przedstawione "opinie" niekoniecznie są zgodne z tymi posiadanymi przez niniejszego autora (; ).

gigi303 - 2009-07-16, 06:56

laisar napisał/a:
Tabelki na to nie ma, ale z grubsza chodzi chyba o to, że np 50% kierowców w wieku 20-25 lat jeździ BMW

racja ale co taka osoba za małe pieniądze może kupić :mrgreen: tylko 20 letnie bezwypadkowe BMW ;-) na które blachary lecą jak muchy na lep :lol: przecież BMW to klasa sama w sobie ;-) nie chcę obrażać nikogo ale takie autka przeważnie kupują osoby ze wsi które niekoniecznie dobrze jeżdżą autem jak się pojawią w mieście :lol: z całym szacunkiem dla osób tam mieszkających bo nie chce ich obrażać :-) Sam znam wiele przypadków takich osób z którymi miałem okazję kiedyś studiować :lol: