| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Dacia Bigster Osłona podwozia
Robson78 - 2026-09-21, 11:10 Temat postu: Dacia Bigster Osłona podwozia Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie osłony podwozia w strefie podsilnikowej.
Fabrycznie jest tam osłona plastikowa.
W ofercie akcesoriów na stronie Dacii jest metalowa osłona.
Czy ktoś wymieniał na metalową?Czy jest to opcja warta uwagi?
Ikarusiarz - 2026-09-21, 12:01
Pytałem w salonie. Powiedzieli, że metalowa pasuje do hybrydy 1,8. Cena w salonie była konkurencyjna, do tych ze znanych portali. Man w planach założyć.
Pozdrawiam z Bydgoszczy.
Robson78 - 2026-09-21, 19:31
Cześć.Dziękuję za odpowiedź.Jak sprawuje się twój Bigster?Jesteś zadowolony?Masz jakieś uwagi?
Pozdrawiam z Inowrocławia!
Ikarusiarz - 2026-09-22, 12:14
| Robson78 napisał/a: | | Jak sprawuje się twój Bigster?Jesteś zadowolony?Masz jakieś uwagi? |
Bardzo fajny samochód, nawet moja żona uwielbia nim jeździć. Ekonomia, duży bagażnik o kształtach pudłościanu.
Z awarii: Głośnik dźwięku przy jeździe elektrycznej, działał, ale wywalało błędy. Wymieniony na gwarancji. Od początku pokazuje się czerwony alarm, że ryzyko usterki skrzyni biegów. Mniej więcej wiem w jakim momencie się pojawia. Nie zapisuje się ten błąd w sterownikach, bez objawów w pracy zespołu napędowego.
Zrobiłem nim 2 raz Chorwację z Bośnią. Oba wyjazdy wyszły tanio, bo średnia intrybutorowa poniżej 6, co jak na tak kanciatą bryłę, o aerodynamice żelazka, uważam, za dobry rezultat. A powiadali, że hybryda nie nadaje się na wyjazdy...
Pewnie parę detali bym zmienił, ale nie ma auta bez wad... Jeżdżę zawodowo ciężarówkami, czasem nowiutkimi autokarami i tam też są babole niezrozumiałe dla mnie. A koszt pojazdu gigantyczny.
Zdecydowanie kupiłbym jeszcze raz!!!!
|
|