DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

ASO - LUBOŃ - Auto Compol S.A

sami-99 - 2009-07-24, 17:03
Temat postu: LUBOŃ - Auto Compol S.A
Po rocznym użytkowaniu udałem się Sanderką na przegląd serwisowy do Lubonia.

Stan 9150 km. Podczas przeglądu dolano płyn chłodzący. Pozostałe płyny - OK, zużycie hamulców określono jako minimalne.

Podczas pobytu ubezpieczyłem autko. Czas pobytu około 40 minut.
Wszystko szybko, sprawnie i sympatycznie.

Kolejna wizyta za rok.

Auto Compol S.A
Rivoliego 2B
62-030 Luboń
tel. 61-8102-130

wieza - 2009-07-24, 19:45

no to supertrafiles jaka cenka za przegladzik?
Beckie - 2009-07-24, 20:41

sami-99 napisał/a:
Podczas przeglądu dolano płyn chłodzący.

Na pewno?
Czy tylko dopełnili kwotę żeby zgadzał się rachunek?

sami-99 - 2009-07-25, 14:41

Dolali na pewno.
Zresztą zanim do nich pojechałem sprawdziłem olej i pozostałe płyny. Z moich oględzin wynikało również, że tylko płynu chłodzącego jest mniej ( ale w normie - około połowa zbiornika wyrównawczego)
Także 0% oszustwa :-D

artur76 - 2009-12-02, 00:12

Również chciałbym polecić wszystkim ten salon w Luboniu. Miałem ostatnio lakierowany prawy bok auta, który mi porysowano na parkingu. Profesjonalna miła obsługa. Serwisuję u nich 2 rok dacię - za każdym razem wszystko załatwione bez najmniejszego problemu i fachowo. Nigdy nie było żadnych zgrzytów, wszystko dopięte na ostatni guzik. Wszystkim szczerze polecam ten salon!!!
alekpoz - 2010-02-21, 12:45

Witam wszystkich. w lutym robiłem w tym serwisie naprawę powypadkową (niewielka stłuczka, wymiana zderzaka tył + lakierowanie oraz wewnętrzne plastikowe nadkole prawy tył). Samochód był jeżdżący, więc nie musiałem się przejmować, ale na naprawę - z OC sprawcy czekałem 1,5 miesiąca (od grudnia 09). PZU wypłaciło warsztatowi odszkodowanie w jeszcze przed świętami (tutaj duży ukłon dla PZU :). Faktem jest że poprosiłem o samochód zastępczy a okres był taki, że ruch w blacharni bardzo duży.. Niemniej jednak kontakt z warsztatem dobry, uprzejmi doradcy, na miejscu ekspresowo załatwione zarówno przyjęcie jak i wydanie samochodu. Co do jakości naprawy - wypowiem się za pół roku :) ale na pierwszy rzut oka wygląda OK. Przy okazji wymieniałem też klocki hamulcowe, poza ceną OK. Jeden natomiast minus - zgłosiłem do sprawdzenia ubytek płynu chłodzącego (dość znaczący). Otrzymałem informację że nie stwierdzono wycieku, ale uzupełniono 1 l płynu. (poprzednio uzupełniony ok. 3000 km wcześniej). Dosyć nieprofesjonalnie - jeżeli płynu ubywa w takim tempie to przecież nie znika w kosmosie ? Więc od tej strony (naprawa mechaniczna) minus. Poczekam aż znowu ubędzie i pojadę po raz kolejny do innego już serwisu.
bad-i - 2012-10-31, 00:08

Jestem świeżo po przeglądzie (po 1 roku) mojego Dusterka. Kontakt z salonem oceniam bardzo pozytywnie, miła obsługa co do fachowości również nie mam żadnych zastrzeżeń. Korzystałem z przeglądu ryczałtowego za 299 zł, do tego zrobili mi wyłażącą gąbkę spod przedniej szyby, umocowali "wpadnięty" halogen, dolali trochę płynu chłodniczego i na dodatkową prośbę wymienili ramkę od tablicy rejestracyjnej. Suma sumarum, za wszystko skasowali 305 zł (bo ten płyn...). Następnym razem też skorzystam z ich usług.