|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Opis zakresu naprawy
GeRRaD - 2009-08-28, 16:27
Mam pytanie na kanwie napraw gwarancyjnych - czy po naprawie pokolizyjnej auta (z OC lub AC) dostaliście przy odbiorze auta z ASO pismo/kartę informujące o zakresie dokonanej naprawy - co zostało wymienione (nie chodzi mi o "kwity" dotyczace rozliczenia ubezpieczenia a potwierdzenie dokonanej naprawy)
wox - 2009-08-28, 21:11
GeRRaD napisał/a: | Mam pytanie na kanwie napraw gwarancyjnych - czy po naprawie pokolizyjnej auta (z OC lub AC) dostaliście przy odbiorze auta z ASO pismo/kartę informujące o zakresie dokonanej naprawy - co zostało wymienione (nie chodzi mi o "kwity" dotyczace rozliczenia ubezpieczenia a potwierdzenie dokonanej naprawy) |
Mnie tylko skserowano fakturę
czaju - 2009-08-31, 08:22
Duplikat F-VAT + ksero kosztorysu na email z ubezpieczalni (poprosiłem żeby dowiedzieć się że mam hyper super turbo extra chłodnicę za 2000zł :D)
Co do kosztorysu i fvat to za bardzo mi się nie podoba bo jest nędznie przetłumaczone z fr, przez co długo dopatrywałem się "obicia tapicerskiego" którym okazał się uchwyt do halogenu :D
GeRRaD - 2009-08-31, 09:39
A co z potwierdzeniem dokonania przeglądu technicznego ? - skąd inąd ten durny obowiązek uzależniający konieczność badania technicznego od kwoty naprawy a nie jej zakresu (co szczególnie widać gdy np. tylko lakierowano auto) ma wkrótce zniknąć !
czaju - 2009-08-31, 12:33
badanie techniczne we własnym zakresie - stacja obsługi pojazdu - 50zł. Oczywiście nie wiem skąd ten obowiązek i jak ma być to zweryfikowane przez policjanta - w końcu nie ma obowiązku wożenia tego ze sobą, w dowodzie rejestracyjnym nie ma żadnego info, także gdyby nie to że ubezpieczyciel płaci...
gigi303 - 2009-08-31, 14:25
badanie techniczne 'pokolizyjne' jest po to że jak tfu tfu drugi raz kuksańca się złapie ubezpieczyciel nie miał wątpliwość że auto zostało naprawione prawidłowo (gdy jest jego brak to ma prawo odmówić wypłaty odszkodowania) , ja otrzymałem wszystko ładnie opisane na fv łącznie z badaniem technicznym, wszystko to zostało przesłane do ubezpieczyciela przez serwis.
|
|