|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Widziałem Stepwaya
jackthenight - 2009-09-28, 17:24 Temat postu: Widziałem Stepwaya Wydzielone z http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2435.
Spotkanie spotkaniem, a ja się pochwalę, że już widziałem na własne oczy Sandero Stapway :)
kajos32 - 2009-09-28, 19:48
I jakie wrażenie zrobił na Tobie
jackthenight - 2009-09-29, 11:40
Wrażenie bardzo pozytywne.
Wyższe auto, fajne te plastykowe nadkola, progi ala aluminum,
Czarne reflektory - wygląda super.
Kamyk23 - 2009-09-29, 16:31
WG mnie z Drakulą Stepaway jest tylko jeden problem - silnik. Ja lubuję sięw dieslach - pokochałem moje 85 dci - a w Stepawayu, albo decydujemy się na 68 kucy z diesla albo 90 z benzyny. Moim zdaniem powinni pozostawić wybór uzytkownikowi - chcesz więcej kucy - to proszę bardzo + 3000 PLN. Kuleje bezpieczeństwo - boczne poduchy i napinacze powinny być na liście opcji. Więcej opcji - większe zadowolenie potencjalnych uzytkowników.
Mogli się pokusić nad rozwinięciem koncepcji MCV 4x4 (chyba projekt był nazwany SINBA) - szkoda.
Jaki jest Wasze zdanie?
borys68 - 2009-09-29, 16:55
Ahoj!
Co do tego dizla - może kupic takiego z 68KM i zrobić overclocking do 83KM?
Borys
Rudiok - 2009-09-29, 18:34
Kamyk23 napisał/a: | WG mnie z Drakulą Stepaway jest tylko jeden problem - silnik. Ja lubuję sięw dieslach - pokochałem moje 85 dci - a w Stepawayu, albo decydujemy się na 68 kucy z diesla albo 90 z benzyny. Moim zdaniem powinni pozostawić wybór uzytkownikowi - chcesz więcej kucy - to proszę bardzo + 3000 PLN. Kuleje bezpieczeństwo - boczne poduchy i napinacze powinny być na liście opcji. Więcej opcji - większe zadowolenie potencjalnych uzytkowników.
Mogli się pokusić nad rozwinięciem koncepcji MCV 4x4 (chyba projekt był nazwany SINBA) - szkoda.
Jaki jest Wasze zdanie? |
Ja już się na ten temat wypowiadałem - Stepway na początku wydawał mi się super pomysłem, ale jak już zgłębiłem dokładnie listę wyposażenia i wersje silnikowe to odszedł w zapomnienie. Wygląda super, nie przeczę, ale brakuje mu baaardzo wiele, nawet "goła" wersja Sandero ma chyba większe wyposażenie seryjne niż Stepway. Brak komputera pokładowego, regulowanej kierownicy, fotela czy lusterek to taki trochę śmiech na sali. Jakby Stepway był topową wersją all inclusive ze wszystkimi obecnymi wizualnymi udogodnieniami i za cenę nawet sporo wyższą to byłby wg mnie hit. A tak jedynie się można napalić a potem zostaje niesmak.
--
Pozdrawiam, Rudiok
laisar - 2009-09-29, 18:53
W ogóle dziwi mnie ograniczanie liczby opcji w sytuacji, kiedy one i tak istnieją - co to za filozofia wstawić do cennika? No chyba tylko właśnie filozofia "pakietowa" - ale tak to się popularności (i zysków ze skali) nie osiąga <:
Na "overclocking" to bym za bardzo nie liczył...
A Simba to chyba raczej Fiat Panda SUV?
borys68 - 2009-09-29, 19:45
laisar napisał/a: |
Na "overclocking" to bym za bardzo nie liczył...
|
O ile dobrze zrozumiałem, to na rynku jest oferta podkręcania tych silników nawet do 90KM.
Ci goście "44cośtam" - link dałem w wątku o podkręcaniu.
Borys
laisar - 2009-09-29, 19:54
Podstawowa zasada tego najpiękniejszego ze światów brzmi: "nie ma darmowych obiadów" (; Podkręcenia procka to w przypadku nieszczęścia kilkaset złotych - podkręcenie silnika... (takie niedopowiedzenie). Nowoczesne diesle to nie są już konstrukcje prostackie, a różnice między odmiennymi wersjami to dalece nie tylko inne oprogramowanie. Itp, itd, ad mortum usrandum...
Oczywiście, jak ktoś jest tego wszystkiego świadom, nie boi się ewentualnych kłopotów, stać go na naprawy - to wszystko może robić (aż do swapa włącznie (((: ).
|
|