|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - promocje na dacie?
akifue - 2009-11-15, 10:22 Temat postu: promocje na dacie? Hej.
Czy ktoś wie o nadchodzących promocjach na Sandero i Logana?
W salonie coś puszczali farbę, że niby połowa listopada, a tu ani widu ani słychu.
Czy ktoś miałby hipotezy na temat ewentualnych rabatów,
czego się spodziewać - 2 - 3 tys.?
Bo na razie to zeszli z ceną skody, nawet na Clio jest promocja, jak tak dalej pójdzie to Daćki nie kupię :P
jackthenight - 2009-11-15, 11:33
Na głównej stronie dacia.pl są dostępne cenniki promocyjne :
logan : http://dacia.pl/media/log...94/AM09_LOG.pdf
sandero : http://dacia.pl/media/san...04/AM09_SAN.pdf
Jak widać dają rabat : 2 tyś zł.
akifue - 2009-11-15, 13:32
E, takie promocje to od dawna dają.
Myślałem że na zimę się coś nowego pojawi?
Mariusz - 2009-11-15, 13:38
Nic nowego nie ma, a dlatego ,że jest to super autko za małe pieniążki.To z czego mają opuszczać
jackthenight - 2009-11-15, 13:46
akifue napisał/a: | E, takie promocje to od dawna dają. |
Chyba od dawna nie patrzyłeś na cenniki.
Ten cennik promocyjny który wyżej podałem obowiązuje od 05.11.2009 - także od dawna to on nie jest.
Wcześniej nie było żadnych rabatów.
A przedostatnie promocje były bodajże w styczniu 2009 i wynosiły 3 tyś zł.
Cytat: | Myślałem że na zimę się coś nowego pojawi? |
To właśnie od 05.11.2009 dali rabat na 2000 zł.
maciek - 2009-11-15, 16:44
Ile kosztuje pakiet SUV do sandero ??
SAJSEN - 2009-11-15, 19:14
tysiaka
pytalem na Modlinskiej w W-wie w serwisie
Jarosław P - 2009-11-15, 21:22
Jak tysiaka , w salonie dowiedziałem się że 3000. Wkurzyłem się trochę bo odebrałem autko 1-10-1009 a teraz po miesiącu 2000 taniej. Chociaż dziwię się , że czekać trzeba na odbiór 3-4 miesiące a oni robią wyprzedaż rocznika ciekawe z kąt wezmą te auta na wyprzedaż ?
Chciałbym się dowiedzieć kiedy by było auto do odbioru gdybym zamówił teraz po obniżonej cenie ?
A może teraz trzeba brać taką wersję jaka jest a nie taką jaką się chce , no kolor wyposażenie itd.
maciek - 2009-11-15, 21:45
Jarosław P napisał/a: | Jak tysiaka , w salonie dowiedziałem się że 3000. Wkurzyłem się trochę bo odebrałem autko 1-10-1009 a teraz po miesiącu 2000 taniej. Chociaż dziwię się , że czekać trzeba na odbiór 3-4 miesiące a oni robią wyprzedaż rocznika ciekawe z kąt wezmą te auta na wyprzedaż ?
Chciałbym się dowiedzieć kiedy by było auto do odbioru gdybym zamówił teraz po obniżonej cenie ?
A może teraz trzeba brać taką wersję jaka jest a nie taką jaką się chce , no kolor wyposażenie itd. |
oj jakby renault kupił jakąś fabrykę w Polsce np. żerań lub w Lublinie. zwiększyły by się moce przerobowe dacii, Polacy by się nie krzywili że rumuńskie sprzedaż na pewno by się powiększyła, a ty byś nie musiał czekać.
Tańszy transport do Europy zachodniej.
Oj marzenia. Czemu nikt nie chce wskrzeszać żadnej polskiej marki samochodowej.
kakus - 2009-11-15, 21:56
jak kupowałem sandero we wrześniu to mi mówili że wyprzedaż rocznika będzie 2000 tańsza. też się dziwię że czeka sie na auto 3 miechy a oni cos wyprzedają
Jarosław P - 2009-11-15, 22:03
No ja czekałem 4 miechy i odbierałem 1-10 ale nic mi nie wspominano o wyprzedaży rocznika, zresztą w Bielskim wektorze nieźle zwodzą klienta.
A czy dostałeś wspomniany rabat ?
No właśnie jeśli trzeba tyle czasu czekać na odbiór daćki to co oni mają wysprzedawać , przecież nic nie zalega im na placach
ian - 2009-11-16, 09:32
Co tam mówić o sprzedaży Daciek W tym roku namówiłem dwie osoby do zainteresowania się kupnem Dacii Sandero. Ewentualnie Loganem, bo jak jest w tej samie cenie... W czerwcu i we wrześniu usłyszeli w salonach na Śląsku taką samą odpowiedź. Od ręki nic nie kupią, czas oczekiwania to około 2 miesięcy, na lepiej wyposażone wersje trzeba czekać znacznie dłużej. Generalnie z zakupem jest ciężko....
W zeszłym roku w połowie roku była podobna sytuacja. Tym razem problem dotyczył zakupu Logana w wersji Access, który jak twierdził sprzedawca ze względu na niskie zainteresowanie właściwie nie jest sprzedawany....
Seal - 2009-11-16, 12:05
Ci co mocno chcą to poczekają
Panowie przecież co roku wiadomo, że są wyprzedaże rocznikowe więc po co się denerwować
Jarosław P - 2009-11-16, 12:19
No dobra ale niech Ktoś mi wytłumaczy co to za wyprzedaż rocznika po obniżonej cenie jak fizycznie nie ma co wysprzedawać ?
A może to tylko taki teoretyczny chwyt reklamowy ?
Beckie - 2009-11-16, 12:53
Seal napisał/a: | Panowie przecież co roku wiadomo, że są wyprzedaże rocznikowe więc po co się denerwować |
Gorzej jak się nastawisz na wyprzedaż a okaże się, że się nie załapałeś i musisz i tak odczekać potem swoje. Czyli planujesz auto mieć w listopadzie a lądujesz w marcu.
Seal - 2009-11-16, 17:30
Beckie napisał/a: | Gorzej jak się nastawisz na wyprzedaż a okaże się, że się nie załapałeś i musisz i tak odczekać potem swoje. Czyli planujesz auto mieć w listopadzie a lądujesz w marcu. |
Beckie przecież tam w cenniku jest napisane: cennik promocyjny dla samochodów wyprodukowanych w 2009 r. Czyli zamawiasz tak aby ci wyprodukowali przed 1.01.2010r., inkasujesz 2000 zł. rabatu a odbierasz w marcu. Co źle
Jarosław P napisał/a: | No dobra ale niech Ktoś mi wytłumaczy co to za wyprzedaż rocznika po obniżonej cenie jak fizycznie nie ma co wysprzedawać ? |
No trochę jest na otomoto a i u Jantara też coś się na pewno znajdzie
wox - 2009-11-16, 17:43
Szukają, zbierają pozostałości - sam widziałem, jak byłem na przeglądzie w Nowym Sączu - podjechała laweta, na której był już 1 ford i 3 mitsubishi (efekt kryzysu? - kumulacja transportu ) i załadowali Dacię Sandero (jedyny pojazd tej marki), która stała na placu. "Poszła" gdzieś w Polskę.
W kwestii załadunku - nawet nie przypuszczałem, że tak szybko pójdzie. Kierowca odebrał papiery, obejrzał auto dokładnie i w kilka minut zaparkował na lawecie.
kier - 2009-11-18, 14:14
Zawsze są zaległości magazynowe. 04.02.2008 zamówiłem autko z 15.12.2007 :D
Inna sprawa to możliwości konkretnego salonu i ich podejście do roboty.
--
pozdrawiam
kierek
benny86 - 2009-11-19, 23:06
A jak długo czekaliście od zamówienia samochodu do jego odbioru ?
chodiz mi o zakup na wyprzedaży rocznika jeśli np. złożę zamówienie w pierwszej połowie grudnia, to czy załapię się na rabaty? I kiedy bym wtedy ewentualnie odbierał Daćkę?
kier - 2009-11-20, 08:54
Jak składasz zamówienie to cenę znasz, styczeń luty prawdopodobnie rabat taki sam, zwiekszy się dopiero marzec kwiecień ale to juz nie będzie kolejne 2000.
Powyższe zdanie to tylko moje gdybanie na podstawie tego co pamiętam.
Ja złożyłem zamówienie na samochód, który już był w Polsce w Poznaniu. 2.02 złożenie zamówienia, 13.02 wyjechanie z salonu w Wawie, aż 11 dni
Przyczyną opóżnienia był strajk tirowców i to że rejestrowałem go 300 km od miejsca zakupu (niedaleko Poznania), a kupowałem 120 km od miejsca zamieszkania :D
Ściągniecie samochodu z dowolnego miejsca w Polsce to w zasadzie kilka dni - do tygodnia. Chyba, że salon nie ma takiej możliwości.
--
pozdrawiam
kierek
Beckie - 2009-11-20, 08:55
Rozumiem (?), że przy wyprzedaży rocznika można zamówić auto do wyprodukowania a nie takie, jakie akurat gdzieś stoi na placu.
kier - 2009-11-20, 10:41
Pewnie, że można, ale
np: 1 grudnia składam zamówienie na auto, wiem, że ma być wyprodukowane 15 grudnia.....
1. Dacia ma taki popyt, że chyba nie ma co liczyć na to, że jest jeszcze dużo wolnych, _niezarezerwowanych_ aut?
2. Jaka cena będzie w przypadku gdy fabryka złapie opóźnienie (np. strajk) i auto zostanie wyprodukowane już w nowym roku?
3. Na lini montażowej pewnie klepią przez określony czas określoną wersję, więc twój wybór musiałby akurat złapać się w jakąś "szczelinę"?
Myślę, że salony z dużym obretem Daćkami mają pewnie zarezerwowane samochody i tam byłoby łatwiej.
Znawcy tematu proszę o weryfikację tych bzdur to napisałem.
--
pozdrawiam
kierek
Seal - 2009-11-20, 11:35
Beckie napisał/a: | Rozumiem (?), że przy wyprzedaży rocznika można zamówić auto do wyprodukowania a nie takie, jakie akurat gdzieś stoi na placu. |
Tak ale z tego co się dowiedziałem u źrodła to np. Sandero już ci nie wyprodukują w 2009 r. i
nie będzie tego rabaciku
Jarosław P - 2009-11-20, 17:52
No to tak jak mówiłem wcześniej ta wyprzedaż to tylko chwyt reklamowy choć może nie do końca
benny86 - 2009-11-20, 18:33
Żaden chwyt reklamowy tylko praktyka sstosowana już wiele lat pod różnymi postaciami (jedni obniżają ceny, inni trochę rabatu plus wyposażenie dorzucą, a np rok temu diler nissana przy zakupie modelu 350Z za 200tys.zł dorzucał micre wartą wg katalogu 36tys.zł)...
To,że Dacia ma "tylko" 2 tysiaki rabatu jest zrozumiała- samochód sam w sobie korzystny cenowo, więc jest jakaś tam dolna granica, poniżej której producent nie zejdzie bo nie jest organizacją charytatywną tylko dochodową spółką handlową...
A tak w ogóle, jeśli mam okazję kupić za ok 33tysiaki nowy samochód z przyzwoitym wyposażeniem (Logan Laurete 1.4) to całe gdybanie warto/nie warto dla mnie jest bezpodstawne - i to mimo komfortu trochę niższego niż w thalii czy u innych konkurentów. Tyle że -jak widzę po Waszych postach - jeśli chce się kupić samochód do produkcji to nie warto zwlekać tylko zamawiać póki można
Jarosław P - 2009-11-20, 18:49
Chodzi mi oto że bardzo nie ma co wyprzedawać a ogłaszają wyprzedaż .
kier - 2009-11-20, 23:32
benny86, Twój essi to kombi??? jak nie będziesz miał wymagań co do koloru logana to na pewno kupisz w wyprzedaży :] wiesz.... karetka, straż pożarna i policja :D
--
pozdrawiam
kierek
benny86 - 2009-11-21, 19:49
Nie nie, mam 5d hetchback
Logan będzie zamawiany za rok w wyprzedaży, teraz zbieram tylko informacje o promocjach, czasie oczekiwania itp itd, choć jeszcze do końca nie jest postanowione co zawita do rodzinnej stajni...
Co do koloru to też raczej będzie inny niż wskazane przez Ciebie, więc chyba trzeba będzie zamówić wcześniej jeśli zapadnie decyzja o kupnie Loganki
akifue - 2009-11-21, 23:49
Dali promocje 2000 - dobre i to. Ciekawe że na clio i thalię dają więcej. Wychodzi na to że teraz Clio tańsze od Sandero
A ja i tak wolę Sandero - chyba lepsze na polskie warunki.
Myślą państwo że jak się zamawia na promocji to może być problem z kolorami?
Ciekawe co można wynegocjować przy zakupie - coś wspominali o alarmie, a ja bym jeszcze chciał dywaniki i chlapacze
benny86 - 2009-11-23, 11:38
Jak to Clio tańsze od sandero? przecież Clio Storia (zmodernizowana stylistycznie dwójka) kosztuje 36,2tys zł 5d 1.2 (3d 34900zł), więc jakoś nijak mi to nie wygląda na niższą cene od sandero (nowe clio rzecz jasna droższe)
jantar - 2009-11-23, 21:25
Tak narzekacie na dostępność bo nie wiecie gdzie dzwonić .
U nas w wyprzedaży było ok. 10 szt. Sandero- z resztą kilka jeszcze jest, a MCV rzutem na taśmę można jeszcze zamówić z 2009.
Nie jest tak źle, ale faktem jest że na wyprzedaży rocznika najbardziej korzystają klienci, którzy mają koło siebie dużego dealera lub chcą się pofatygować do takiego przez pół Polski.
No cóż jaby co to mam jeszcze jakieś kąski- np. Sandero demo 1.6 z gazem- cena teraz niewiele ponad 35 tys.
benny86 - 2009-11-23, 21:31
Tam od razu narzekamy, po prostu ustalamy fakty i taktykę na kupno Daćki na możliwie najdogodniejszych warunkach... a w sumie gorsza dostępność ma też plusy (zainteresowanie klientów nie bierze się przecież z nikąd....)
A jak wygląda dostępność Thalii? można jeszcze zamawiać, ewentualnie jak długo jeszcze prognozujesz dostępność tego modelu?
Seal - 2009-11-26, 07:12
Wczoraj rozmawiałem z Jantarem i powiedział mi, że na Logana MCV i sedana jest promocja 4000 PLN i jeszcze można MCV rzucić do produkcji na 2009r.
paulus - 2009-11-26, 11:54
Potwierdzone na www.dacia.pl patrz http://www.dacia.pl/media...94/AM09_LOG.pdf oraz http://www.dacia.pl/media...5/logan_mcv.pdf
maciek - 2009-11-26, 17:17
kurcze logan za 25K zł taniocha
Rysiob - 2009-11-26, 18:01
i można teraz zamówić pakiet sportowy (na stronie dacia.pl kliknąć w baner "Spersonalizuj Logana") - nakładki na progi, ospoilerowanie :)
No Logan za 25 tys. zł to już naprawdę tanio. Szkoda, że do Accesa nie da się klimy dokupić :/
[ Komentarz dodany przez: laisar: 2009-11-26, 18:16 ]
Bezpośrednio linka do personalizacji: http://local.renault.pl/k...0ph2en.htm.html
jackthenight - 2009-11-26, 22:11
Dla Sandero również jest personalizacja auta :
http://local.renault.pl/k...deroen.htm.html
laisar - 2009-11-27, 00:02
Prawie wszystkie modele można obejrzeć tu: http://www.ecoplast-access.com - chociaż działa to tak-sobie...
Jarosław P - 2009-11-27, 12:14
Żona suszy mi głowę że mogliśmy poczekac i kupic teraz clio , ale mnie i tak podoba się sandero
laisar - 2009-11-27, 12:37
Jest pewne prawdopodobieństwo, że być może faktycznie byłby to lepszy wybór (np gdybyście potrzebowali jednak mniejszego auta), ale tak patrząc po gołych danych to szału nie ma: http://www.samar.pl/__/__...quot;]/__1.html
(Zwłaszcza w osiągach: spalanie niby niższe, ale silniki jednak trochę słabawe).
A pozostaje jeszcze kwestia finansowania serwisowania po zakupie...
Pokaż żonie zestawienie - kobiety zazwyczaj są dość praktyczne, więc może ją przekona (;
deprezess - 2009-11-27, 14:28
Rysiob napisał/a: | i można teraz zamówić pakiet sportowy (na stronie dacia.pl kliknąć w baner "Spersonalizuj Logana") - nakładki na progi, ospoilerowanie :) |
a gdzie widzisz na stronce coś takiego? chętnie zamówię taki pakiet
KaS602 - 2009-11-27, 15:15
chodzi chyba o to, co podał wyżej laisar:
http://local.renault.pl/k...0ph2en.htm.html
maciek - 2009-11-27, 16:39
czy jest jakiś personalizacja na MCV
i jak to znaleźliście ??
laisar - 2009-11-27, 19:33
Dacia.PL > Samochody nowe > Sandero > Akcesoria >
(Ten baner też można kliknąć (; ).
Logan analogicznie.
MCV-ki nie ma, ale można zajrzeć do wspomnianego wyżej Ecoplastu, który jest faktycznym producentem wszystkich tych "zabawek" dla Renault / Dacia.
Domel - 2009-11-27, 21:15
no pieknie, ja juz wplacilem zadatek. A teraz leca ze znizkami. I sie okazuje, ze damocar nie bedzie wcale az tak bardzo tani .)
maciek - 2009-11-27, 21:27
teraz zadam trudne pytanie i nie związane z dacią
czy takie bajery można dostać do Megane I phII
Beckie - 2009-11-27, 22:58
Jarosław P napisał/a: | Chodzi mi oto że bardzo nie ma co wyprzedawać a ogłaszają wyprzedaż . |
...hm
U Pieluszyńskiej w Suchym Lesie czeka na placu wuchta Daciek.
Jarosław P - 2009-11-28, 00:08
Fajny jest ten pakiet SUV ale kosztuje ponad 2000 pln za taką kasę zrobię kilka przeglądów i wymian oleju.
maciek - 2009-11-28, 11:32
http://local.renault.pl/k...gL35en.htm.html Thalia
SPOILER TYLNY DO THALII Cena: 452,62 zł Brutto
ELEMENTY OZDOBNE SWIATEL PRZECIWMGLOWYCH DO THALII Cena: 581,94 zł Brutto
OBRĘCZE KÓŁ ALTAIR Cena: 419,41 zł Brutto / 1szt
cały pakiet kosztuje tylko 2712,20zł Brutto
benny86 - 2009-11-28, 14:33
Jarosław P napisał/a: | Fajny jest ten pakiet SUV ale kosztuje ponad 2000 pln za taką kasę zrobię kilka przeglądów i wymian oleju. |
Widzisz , to zależy od podejścia do samochodu. jeśli kłądziesz nacisk na praktyczność i niskie koszty, to bierzesz zwykłą Daćkę (i na pewno zdecydowana większość będzie z seryjnej zadowolona), ale jeśli zależy Ci też żeby sie trochę wyróżnić to niestety trzeba sięgnąć głębiej do portfela - ale w zamian masz ciekawiej wyglądające auto.
Bardzo dobrze że jest taki wybór, bo np. dla mnie Logan przed face liftingiem (mimo wszystkich swoich atutów)był po prostu stylistycznie nudny jak flaki w oleju. Był czas, ze myślałem że nigdy nie kupię sobie Daćki, a wystarczył mały FL, urozmaicenie odstępnych opcjii i już jest całkiem ciekawe autko
Jarosław P - 2009-11-28, 14:59
No no nie taką zwykła daćkę bo mam wersję laureat + pakiet komfort + lakier metalik , a gratis dostałem autoalarm + dywaniki gumowe i welurowe + chlapacze + opony zimowe + siatkę do bagażnika.
Zwykła daćka to wersja access.
benny86 - 2009-11-28, 15:36
Miałem na myśli seryjną Daćkę (niezależnie od poziomu wyposażenia), a wersje Acces proponują pozostawić oszczędnym flotowiczom, jakoś mnie nie przekonuja ta wersja...
MOże dlatego, że moje zainteresowania idą w kierunku Laureate, ewentualnie Arctici
P.S. Jak amsz taką fajną wersję to tym bardziej mogłeś dobrać pakiet SUV :D ... choć z drugiej strony, kiedyś trzeba powiedzieć sobie "stop" z dodatkowymi opcjami :)
Jarosław P - 2009-11-28, 16:08
Nie nie ta wersja to już szczyt moich finansowych możliwości , tak więc zapominam o dodatkowych pakietach. Taka wersja i tak jest piękna i wzbudza ogólne zainteresowanie.
Nie zastanawiaj się tylko bierz laureata trochę dołożysz , a będziesz miał ładniejsze autko i lepsze wyposażenie. Jak bierzesz na raty to 10 lub 20 pln wiecej na jednej racie nie ma dużego znaczenia.
laisar - 2009-11-28, 16:23
Cytat: | jeśli zależy Ci też żeby sie trochę wyróżnić |
Kwestia dyskusyjno-filozoficzna (; - np w PL wyróżniasz się już sam przez sam fakt jeżdżenia w ogóle daćką...
(Dopiero we wrześniu br oficjalna sprzedaż Dacii - poprzez salony w Polsce - przekroczyła 10 tys. szt. Od 2004 roku).
Cytat: | Logan przed face liftingiem (mimo wszystkich swoich atutów) był po prostu stylistycznie nudny jak flaki w oleju |
Sądząc po morzu złośliwości skierowanej przeciwko Loganowi, to akurat "nudny" chyba jednak nie był - dla znakomitej większości osób prędzej było to coś pomiędzy "kontrowersyjny" a "brzydki".
Po drugie: czniać stylistykę! <;
To po prostu auto dla osób przedkładających w 90% praktyczność nad walorami estetyczno-prestiżowymi.
benny86 - 2009-11-28, 16:31
laisar napisał/a: | w PL wyróżniasz się już sam przez sam fakt jeżdżenia w ogóle daćką... |
No tak, ale jeżdżąc Dacią z pakietem SUV wyróżniasz się nie tylko z tłumu szmelcwagenów, ale także w środowisku sympatyków Dacii
laisar napisał/a: | To po prostu auto dla osób przedkładających w 90% praktyczność nad walorami estetyczno-prestiżowymi. |
Tak, ale dla mnie Logan po lifcie jest dowodem na to, że prosty, praktyczny samochód może też cieszyć oko właściciela, zwłaszcza w wersji Laureate, no ale wygląd zawsze był, jest i będzie kwestią indywidualną, zależną od gustu właściciela
kufi79 - 2009-12-23, 21:37
czesc chlopaki pakiet suv pelny z tego co pamietam do daci sandero kosztowal kolo 2300 plus montaz czyli pewnie z 500zl skasuja co do sprzedazy rocznika co oni moga zaproponowac z rabatami jak brakuje im aut. zamawiajac stepwaya w polowie pazdziernika trzeba czekac az do konca stycznia jak nie lutego. z rabatami wiem z innych marek bylo tak ze obnizyli cene juz na koniec listopada i utrzymywala sie az do wyczerpania rocznika.najlepszy numer robili w citroenie przyklad berlingo wyprzedaz rocznika :p ostatnie sztuki w lutym rabat 3tys zl. w marcu kupowales juz nowe auto z nowym rocznikiem rabat.....? 4.5 tys zl taniej ;] czyli warto bylo poczekac i miec nowy rocznik i 1.5 tys.zl w kieszenie fajnie nie;] a auto bierzesz takie jakie maja na placu lub w systemie rezerwacja i wio po rabatach ;]
laisar - 2009-12-23, 23:27
"Pakiety SUV" są różne: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=42698#42698 - ale, jak widać, pełne kosztują, niestety, troszkę więcej niż "2300 plus montaz"...
|
|